Jutgen un home per agredir la parella després de discutir per l’existència “d’un tercer”

La fiscalia l’acusa de maltractaments, especialment per colpejar-la i sacsejar-la dels braços, accions que el processat nega, tot i reconèixer que li va posar la mà sobre el cap

Una imatge de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

La relació feia temps que no funcionava. I tot va acabar esclatant quan es va confirmar que “hi havia un tercer”. L’home, en saber-ho, va perdre els nervis... i la discussió amb qui llavors era la seva parella va acabar amb una presumpta agressió i la pertinent intervenció de la policia. Aquesta setmana, s’ha celebrat el judici, on afronta càrrecs per maltractaments en l’àmbit domèstic.

Els fets es remunten a febrer del 2021. Durant la seva declaració, el processat va admetre que les coses “ja estaven deteriorades”. I que aquell dia, quan va saber de l’existència d’un tercer -és a dir, que qui havia estat la seva dona durant 18 anys havia conegut una altra persona- la situació degenerar. Durant la vista, va admetre “una forta discussió verbal”, en el transcurs de la qual li va posar la mà al cap. Només això, va assegurar, en contra dels fets que l’ha portat a la banqueta.

I és que la dona també va parlar al judici. I va assegurar que no només li va posar la mà al cap. També la va colpejar i sacsejar dels braços. Van ser les filles de la parella les que van interposar-se entre tots dos. Els informes mèdics constaten, segons es va indicar durant la vista, lesions al parietal dret i contusions al braç.

Més enllà d’aquests fets, la parella de l’acusat va recriminar també que la relació no havia estat pas idíl·lica. Fins i tot, va apuntar que “s’enfadava” quan volia tenir sexe i ella no i que, en alguna ocasió, havia acabat cedint pressionada pel seu marit, de qui ara està en procés de divorci.

L’home afronta una petició de 18 mesos condicionals de presó. Entén que és culpable d’un delicte de maltractaments en l’àmbit domèstic. I, especialment, de l’agressió soferta per la dona ara farà un any. L’acusació particular, per la seva banda, reclama el pagament d’uns 9.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

Per la seva banda, la defensa ha lamentat que a la vista no hagin anat les filles, testimonis directes dels fets. I ha posat en relleu que, en el seu dia, davant la Batllia “van parlar de discussions verbals i mútues” els darrers temps de convivència. Per això, ha demanat l’absolució del seu client, o, en tot cas, que la condemna sigui únicament de sis mesos condicionals.

Comentaris (4)

Trending