Tres reformes de cop a Andorra la Vella: remodelacions a Príncep Benlloch i la Rotonda i jardí vertical a ‘The Cloud’

L’obra més important, que ha d’estar acabada a mitjan estiu i s’ha adjudicat per 563.121 euros a Pidasa, és la de l’avinguda que va del comú fins a la Baixada del Molí

Una de les votacions durant la sessió d'aquest dijous.
Una de les votacions durant la sessió d'aquest dijous.
El comú d’Andorra la Vella va de reformes. La corporació, amb l’abstenció de la representació socialdemòcrata, ha aprovat els treballs d’embelliment de tres zones diferents de la parròquia: Pidasa assumirà per 563.121 euros les obres projectades a l’avinguda Príncep Benlloch, que començaran el 13 de maig i haurien d’estar llestes a mitjan d’estiu. La mateixa empresa unida a Construccions Pujal s’encarregarà de remodelar una part de la Rotonda per 437.987 euros i, finalment, Copsa es farà càrrec de la millora que es vol fer, via jardí vertical, a la paret que queda alçada a la plaça on s’hi havia de construir ‘The Cloud’.

El projecte relatiu a l’avinguda Príncep Benlloch, que contempla una actuació àmplia al carrer, suposarà un eixamplament de les voravies (la mitjana que s’aconseguirà és de 2,5 metres a banda i banda), canvis en l’enllumenat (entre d’altres, s’incorporarà llum LED a la voravia), s’instal·laran contenidors soterrats i s’habilitaran passos de vianants elevats per pacificar el trànsit (la zona passarà a ser de 30 km/h) i punts d’estacionament de rotació amb un període màxim de 30 minuts per afavorir l’activitat comercial. L’actuació s’hauria de fer en tres mesos. 

La zona també tindrà jardineres a les voravies, una àrea d’aparcament per a motos i una altra de càrrega i descàrrega. La remodelació, que té per objectiu potenciar l’avinguda i els carrers adjacents, es planteja a partir de les demandes d’un sector important de propietaris i comerciants del barri. Per això mateix, properament es traslladarà el departament de Social fins a un local situat a l’avinguda Príncep Benlloch número, 59. En una segona fase de la remodelació també es farà una nova connexió amb els carrers adjacents, amb la construcció d’una nova àrea pública a la cruïlla amb el carrer Ciutat de valls i que connecta amb Tobira. Allà es preveu un nou espai públic ampli i una petita zona verda. 

La representant comunal socialdemòcrata s’ha abstingut en les tres adjudicacions alhora que, juntament amb els liberals, han alertat sobre les particularitats d’alguns dels contractes

En la sessió de consell d’avui també s’ha adjudicat la remodelació d’una part de la zona de la plaça de la Rotonda, a la cruïlla de l’avinguda Meritxell amb el carrer Doctor Mitjavila, a l’UTE Pidasa- Construccions Pujal per un valor de 437.987 euros. Les obres d’embelliment, que també començaran el 13 de maig i tindran una durada de 10 setmanes, es fan per donar al vianant la sensació de continuïtat de tot l’eix comercial. Es canviarà el paviment de la voravia, s’instal·laran passos de vianants intel·ligents i accessibles per donar prioritat als vianants i es faran petites actuacions en una part del clavegueram.

Finalment, el comú també ha donat llum verd a la instal·lació d’un jardí vertical a la paret mitgera que, després d’enderrocar l’antic edifici de les oficines d’Andorra Telecom, ha quedat a la vista, just allí on era hi ha col·locades les lletres d’Andorra. Amb l’objectiu de millorar la imatge de la plaça que Andorra Telecom va construir el desembre passat i per facilitar el flux dels vianants cap a Riberaygua i Travesseres, s’embellirà un espai vertical de 240 metres quadrats amb espècies naturals que es poden trobar al país. 

El projecte és una ampliació de la remodelació que s’està duent a terme actualment als carrers de la Borda, Prat Primer, Sant Salvador i Bonaventura Riberaygua i s’ha adjudicat a Constructora d’obres públiques SA-COPSA per 69.229 euros. El termini d’execució és d’un mes. Aquesta execució ha comportat una mica de polèmica atès que tant els consellers liberals, que finalment han votat a favor, com les representants socialdemòcrates, que s’han abstingut, han denunciat que l’adjudicació incorpora una mena de clàusula per la qual es preveu un 10% d’increment del cost per imprevistos més enllà del 20% que ja preveu la llei per aquesta qüestió.

Comentaris (8)

Trending