Cinc detinguts i tres 'controlats' per contraban de tabac entre el Pas i la Rabassa

A dos residents francesos se'ls va enxampar amb 858 paquets valorats en uns 3.000 euros i seran sancionats per la via administrativa

-
-
Policies i duaners van tenir feina aquest dijous en el marc de la lluita per prevenir el contraban de tabac. Fins a tres intervencions diferents van haver de fer, dues al Pas de la Casa i una altra a la Rabassa laurediana, que van acabar amb cinc detinguts i tres persones més a les quals se les va deixar marxar quan es va constatar que malgrat portar tabac no estaven cometent, a priori, cap infracció.

El primer control va ser al punt fronterer amb França, al Pas de la Casa, quan els agents de la Duana van detectar la presència de dos residents francesos que duien 858 paquets de tabac per un valor aproximat de 3.000 euros. Els dos homes van ser controlats i degudament 'fitxats' per tal d'imposar-los una forta multa econòmica per la via administrativa. Aquesta primera actuació va ser a les sis del matí.

Producte del fet que els duaners estaven controlant la situació des de molt aviat al matí, amb posterioritat a la primera actuació van acudir a l'aparcament del complex sociocultural i esportiu del Pas en tenir la sospita que hi havia un vehicle estacionat i carregat amb tabac per 'contrabandejar'. Els agents van controlar els tres passatgers d'un Nissan Juke amb plaques de matrícula francesa i després de fer la corresponent revisió, van deixar que continuessin el seu camí atès que el volum de paquets de tabac que transportaven no suposava cap infracció. Eren 2/4 de 7 del matí.

Els veïns del Pas, malgrat tenir clar que el comerç i el tabac és una de les seves fonts de riquesa, també han lamentat que no s’actuï contra aquells qui realment, al seu parer, estan generant una mala imatge i un mal concepte del poble. Recorden que a les 6 del matí, quan poc després es van controlar els tres homes amb el vehicle ja carregat, no hi ha pas gaire establiments que puguin subministrar la mercaderia.

A banda de les actuacions del Pas i dels duaners, més tard va ser la policia la qui en una intervenció que res tindria a veure amb les anteriors va apressar tres homes en les immediacions de la Rabassa laurediana. En aquest cas, el volum de paquets de tabac que portaven era molt més important que en els casos detectats al Pas tot i que el valor de la mercaderia no arribava als 10.000 euros. Els tres homes han estat posats a disposició judicial aquest divendres a primera hora de la tarda.

Comentaris (4)

Trending