Tres dels pesos pesants de la majoria demòcrata d’Ordino no preveuen repetir

La cònsol menor i els consellers de Serveis i Cultura ara per ara tenen decidit no optar a la reelecció en les comunals del desembre

Gemma Riba i Sam Duró en una compareixença.
Gemma Riba i Sam Duró en una compareixença.
Ni Gemma Riba, ni Sam Duró, ni Vanessa Fenés. Tres dels pesos pesants de l’actual majoria demòcrata al comú d’Ordino no tenen previst, almenys ara per ara, optar a la reelecció. Per tant, no anirien a la candidatura que, encapçalada això sí per Josep Àngel Mortés, es presentarà a les eleccions comunals del desembre. Sempre hi pot haver canvis de darrera hora. Però l’escenari amb què es treballa és amb aquest, d’igual forma que es preveu pactar amb els liberals.

Mortés és coneixedor de la situació dels seus companys de majoria, amb els quals de portes endins no sempre ha anat a l’uníson tot i la imatge de companyonia que s’ha donat de portes en fora. Més enllà de la feina feta pels tres responsables comunals, que no es posa en dubte, també és clar que Riba, Duró i Fenés tanquen cercles i, en conseqüència, aporten quotes electorals notables en una parròquia com l’ordinenca, encara molt ‘viciada’ per famílies i arbres genealògics.  

Malgrat que encara falta per a les eleccions, l’entorn demòcrata, amb l’actual cònsol al capdavant, ja fa temps que està sondejat a diverses persones, amb el dubte encara de saber si  el grup pseudoindependent que apunt va estar de fer una llista territorial per a les eleccions generals del 7 d’abril tindrà ara la força suficient per muntar un projecte comunal o tot acabarà quedant en un bluf i amb alguns dels seus integrants formant part de la llista aparentment majoritària.

Gemma Riba, cònsol menor aquests darrers quatre anys, ja va estar els quatre anteriors com a responsable, entre altres del departament de Cultura. En principi, en el seu entorn ha assegurat que farà pública la seva decisió després de Meritxell. Samuel Duró ha estat el responsable de les àrees de manteniment, serveis i circulació. Finalment, Vanessa Fenés s’ha encarregat d’educació, cultura, joventut i benestar social.

Comentaris (3)

Trending