Tres alternatives per tombar el projecte “continuista” d’En comú per Encamp

PS, Agrupament Encampadà i Terceravia aspiren a desbancar l’aliança entre UP i Liberals

-
-

Quatre enganxades de cartells s’han viscut aquest diumenge a Encamp –i també al Pas de la Casa-, una de les parròquies on més incògnites hi ha sobre el resultat del proper dia 15. A la llista “continuista” que encapçalen Laura Mas i Joan Miquel Rascagneres, fruit de l’aliança entre Units pel Progrés (UP DA), la branca de Demòcrates, i Liberals s’hi enfronten tres alternatives: un PS que aspira a fer “una parròquia per a tothom”, un Agrupament Encampadà que es defineix com una força formada per “gent com tu” i una Terceravia que assegura tenir un programa capaç d’obrar “un canvi molt important” a la parròquia.

En comú per Encamp s’ha definit com la “llista continuista” tot recordant que Units per al Progrés Demòcrates fa vuit anys que hi governa. La seva cap de llista, Laura Mas, ha admès que “és complicat” fer pronòstics amb quatre candidatures. Tot i això, ha defensat el bagatge dels darrers dos mandats i ha apuntat que la principal prioritat és “desenvolupar el pla de reactivació d’Encamp i el Pas”, així com continuar amb l’aposta pel “turisme esportiu i de muntanya” i tancar una “nova concessió” que garanteixi “amb un concurs” que garanteixi la continuïtat de les pistes d’esquí.

El candidat de PS Independents, David Rios, ha destacat que l’objectiu de la candidatura que encapçala és “recuperar el que havia sigut Encamp”, fita que s’ha d’assolir “governant per a tothom” i, sobretot, “fent participar tota la gent”. Així, ha afirmat que “farem una política d’impuls de la parròquia per a la gent gran, pels joves, pels infants, per les parelles...”. En definitiva, el que es vol és, com apunta el lema de la formació, “una parròquia per a tothom”.

Agrupament Encampadà, per la seva banda, ha aprofitat l’enganxada de cartells per remarcar la seva “independència” amb relació a qualsevol força política que pugui donar ordres o directius. Així, la seva candidata a cònsol major, Esther Vidal, ha remarcat que “som un equip proper al poble i disposats a treballar de forma independent, amb gent com vosaltres, del carrer, de peu”. Per això, justament, el seu eslògan és “Gent com tu”.

Des de la candidatura de Terceravia, el seu cap de llista, Santiago González, ha volgut remarcar la importància que, des del seu projecte es vol donar no només a Encamp sinó també a l’altre nucli de la parròquia. “Ja toca pensar també en el Pas de la Casa. Cal donar un canvi d’imatge al poble, així com reactivar econòmicament Encamp” ha manifestat. Des de la formació, es vol destacar de forma especial les propostes que es tenen per impulsar l’activitat turística, tot recordant que suposa una “part importantíssima” de l’economia parroquial. González ha destacat que “si es compleix el 95% del nostre programa, en quatre anys el canvi serà molt important”.

Comentaris

Trending