Treballadors i familiars d’interns a Salita temen un daltabaix

Parents de residents del Cedre miren d’endur-se els usuaris alhora que es prepara un nou trasllat en un hotel

-
-
La situació a la residència privada Salita comença a ser no només preocupant, sinó també dramàtica. Als sis residents que s’ha admès que han estat traslladats al Cedre després de donar positiu de Covid-19 s’hi afegeixen nombroses baixes entre el personal, moltes d’elles relacionades amb la mateixa malaltia, ja sigui per diagnòstics confirmats o per aïllaments preventius. La manca d’informació està fent sospitar als treballadors i als familiars dels interns que es pot viure un autèntic daltabaix.

De fet, que més enllà de les famílies concernides, fos la totalitat dels parents dels interns a la residència gestionada per la multinacional Domus Vi, els qui sabessin del trasllat de residents cap al Cedre va caure com una galleda d’aigua freda. I va encendre l’alarma que ha anat seguida pel coneixement per part de molts d’aquests familiars que hi ha una part important del personal que està confinat, amb positius inclosos que haurien estat treballant amb unes mesures de prevenció més aviat justetes.

Tampoc no ha ajudat gens per calmar els ànims a Salita, més aviat el contrari, que les darreres dues setmanes hi hagin hagut diverses defuncions d’interns. En alguns casos s’han fet les proves escaients i han resultat negatives. Però en d’altres situacions no se sap ben bé. I aquesta és una demanda que fan alguns familiars i altres experts consultats: als centres sociosanitaris s’han de fer les proves d’antígens a tots els residents. I si no es té el diagnòstic en vida, cal fer-lo un cop s’hagi donat l’òbit. És una qüestió de salut pública i unes dades necessàries a nivell epidemiològic.

Les famílies que s’han emportat als seus domicilis els seus parents ho han fet signant un document en què es fa afirmar que els recullen sense presentar cap simptomatologia

I és necessari, també, per una qüestió d’ordre. Vegi’s sinó. Els darrers dies alguns familiars d’usuaris del Cedre, vista la situació de caos i confusió que es viu al centre sociosanitari públic, han demanat poder treure els seus familiars i endur-se’ls a casa. A banda d’un parell de plantes de l’equipament que s’han preparat per atendre estrictament padrins malalts de Covid i ja diagnosticats tots ells, hi ha unes quantes desenes de residents més que no han passat cap test i que no presenten símptomes. 

De fet, les famílies que s’han emportat als seus domicilis els seus parents ho han fet amb la recomanació d'estar al cas durant els set primers dies davant una sospita de coronavirus, més enllà d’aquella pròpia de les patologies que ja tenien durant el seu ingrés ‘ordinari’. En resum, que els treuen del Cedre, teòricament, sense estar contagiats i que a partir del moment que els treuen de la residència i fins que els hi tornin a portar, la responsabilitat és tota de la família.

Però si la situació ja era magra, una vegada les famílies han sabut que s’estan traslladant al Cedre  malalts de Salita el neguit, el malestar i en alguns casos l’enuig ha anat en increment. Per intentar posar més barreres al virus, segons les fonts consultades, s’estaria preparant un nou trasllat d’interns del Cedre cap a dispositius hotelers. Es tractaria de les persones que els darrers dies han estat allotjats a la primera planta del centre sociosanitari de Santa Coloma. No ha transcendit, però, si l’hotel on anirien seria algun dels que ja han rebut padrins o algun de nou.

Comentaris (11)

Trending