Treballadors d’Ibermática lamenten com s’ha dut a terme el ‘procés de liquidació’

La filial andorrana de la companyia basca s’hauria vist abocada al tancament després que BPA-Vall Banc, pràcticament el seu únic client, els rescindís el contracte

Comentaris

-
-
La fi d’Ibermática Andorra, no per esperada ha deixat de ser traumàtic i poc curós, molt poc curós, amb els treballadors. La finalització del contracte que tenia la companyia d’origen basc amb Vall Banc i la intervinguda BPA ha deixat l’empresa sense el que era, pràcticament, el seu únic client al Principat. I el tracte dispensat als treballadors, liquidats degudament quan ha calgut, això sí, o almenys així s’ha pactat, hauria estat de difícil pair segons fonts laborals.

Fa just una setmana que els empleats d’Ibermática que encara treballaven a Vall Banc van acabar el seu contracte. El banc dirigit per JC Flowers s’hauria integrat al Centre de Serveis Informàtics d’Andorra (CSIA), d’on al seu dia ja n’havia sortit BPA. Seria un pas més, asseguren les fonts laborals consultades, cap a un futur aterratge de l’entitat sorgida del desballestament de BPA cap a algun dels altres bancs del país (MoraBanc ja en va comprar la divisió d’assegurances i tindria un preacord per a d’altres línies de negoci condicionat, per exemple, a la resolució del bloqueig de la renda variable a Suïssa).

Justament, Ibermática hauria ofert als seus treballadors poder passar al CSIA. Però les fonts laborals consultades han especificat que l’oferiment sols s’ha fet a alguns empleats i, encara, en “pèssimes” condicions. Així, ni a cap dels tres responsables de departaments, ni pràcticament a cap dels programadors ni als integrants del departament de comunicacions no se’ls hauria fet la proposta. I al departament de sistemes, tot just a la meitat.

A més, recorden les fonts, les condicions econòmiques que s’han ofert per passar d’Ibermática al CSIA serien molt poc encoratjadores, amb rebaixes salarials d’entre 400 i 500 euros de mitjana mensual excepte en alguns casos molt puntuals o en aquells treballadors de perfil laboral baix que ja tenien un sou no gaire distant del salari base, segons fonts de l’entorn laboral dels ara ja extreballadors.

 

Etiquetes

-

Relacionat

Vallbanc confirma ‘l’execució’ de la divisió andorrana d’Ibermática
-

Relacionat

Vall Banc compartirà serveis informàtics amb BancSabadell i MoraBanc

Comentaris

Trending