Traslladen quatre padrins més de Salita al Cedre per ser positius en coronavirus

Se sumen als vuit residents que ja havien estat canviats de centre ara fa uns dies i ja hi ha 31 persones amb la malaltia a una de les plantes del centre sociosanitari

Una imatge de la façana exterior de la residència per a la gent gran que està sent analitzada amb lupa.
Una imatge de la façana exterior de la residència per a la gent gran que està sent analitzada amb lupa.

Quatre padrins més de la residència Salita han hagut de ser traslladats al Cedre després d’haver donat positiu per coronavirus. S’han unit, doncs, als altres vuit padrins del centre que ja hi eren a la planta on s’ha concentrat tant els casos del centre sociosanitari públic com els que puguin arribar d’altres espais. Des del Govern s’entén que amb la mesura estaran millor atesos i, a banda, es protegeix la resta de residents a Salita.

El que també queda clar és que al centre privat ja es pot parlar sense embuts d’un brot de la Covid-19. Amb els quatre padrins que han estat derivats cap al Cedre aquesta tarda, ja són dotze els que han estat diagnosticats amb la malaltia. Se sumen a les 27 persones que es troben a la planta del centre sociosanitari on s’ha apostat per concentrar tots els casos positius.

Per al Govern amb aquesta decisió s’aconsegueix un doble objectiu. Per una banda, com ha volgut apuntar el ministre portaveu, Eric Jover, “podran ser atesos amb més garanties”. Per l’altra, s’entén que “els altres residents de Salita estaran més aïllats i controlats”. Per ara, i segons ha explicat aquest matí el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, no hi ha casos de coronavirus a la resta de residències del país.

Aquestes instal·lacions han estat des del primer moment un dels punts de màxima atenció per al Govern. Tot i això, cal recordar que el Cedre s’ha convertit en un dels principals focus d’infectats i, el que és més greu, en el lloc on estaven la majoria de persones que han perdut la vida. De les dinou víctimes mortals causades per la Covid-19, onze eren residents i una altra usuària del centre de dia.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending