Traslladat cap a Algèria via França el jove contrabandista mort d’hipotèrmia

La fiscalia de Perpinyà i la gendarmeria de Prades continuen investigant els fets que van portar el jove a quedar inconscient per congelació enmig de la muntanya, entre el Pas i Porta

-
-

Una vegada la Batllia va tancar el dossier obert amb l’objectiu fonamental d’identificar el jove rescatat enmig de la neu, entre el Pas de la Casa i Porta, i que va morir hores després a l’hospital producte d’un episodi d’hipotèrmia, finalment aquest divendres s’ha procedit a la repatriació del fèretre cap a Algèria, país d’origen del finat i on pràcticament hi viu tota la seva família.

El fèretre encara pot trigar ben bé un parell o tres de dies a arribar a la seva destinació, tot viatjant via França. El jove difunt tenia 20 anys, anava indocumentat i residia de forma il·legal al sud francès. No hi ha cap dubte que integrava una de les xarxes de contraban de tabac que operen a la zona. El control magribí s’estén a més d’una d’elles, segons diverses fonts consultades. També hi ha bandes liderades per ciutadans de l’Europa de l’est, com albanesos o kosovars.

El jove va ser localitzat en territori francès, però en tenir encara constants vitals, per un tema de protocol, va ser evacuat cap a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, on va morir poc després. En no presentar indicis de criminalitat i haver mort a causa de l’hipotèrmia, la Batllia ha tancat el cas pel que fa a la seva derivada andorrana. En canvi, la fiscalia de Perpinyà, i supervisada per ella la gendarmeria de Prades, continua investigant l’afer.

La mort del jove algerià n’és l’epicentre, però els investigadors francesos també volen mirar de descobrir què s’amaga rere les xarxes de contraban. Consideren, fins i tot, que el noi difunt hauria pogut haver estat forçat a fer de passadors. I hi ha també pràcticament la certesa que altres membres de la banda l’haurien abandonat tot i l’elevat risc de mort que patia atès que no anava equipat adequadament per passar la muntanya en les condicions que aquesta ja presentava.

Etiquetes

Comentaris

Trending