Traslladat a Barcelona un adolescent portuguès en estat molt greu en precipitar-se des d’un quart pis d’un hotel

El noi, de 15 anys, formava part d’un grup d’escolars lusitans que han vingut al Principat de setmana blanca i estaven allotjats fins avui a la Massana

El noi ha estat traslladat amb una UCI mòbil fins a l'hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat.
El noi ha estat traslladat amb una UCI mòbil fins a l'hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat.
Una ambulància medicalitzada ha hagut de traslladar a primera hora d’aquest matí cap a Barcelona un noi portuguès de 15 anys que formava part d’un grup d’estudiants allotjats en un hotel de la Massana. El jove s’ha precipitat de matinada i per causes que s’estan investigant des d’un quart pis de l’establiment hoteler. Les ferides sofertes en la caiguda eren d’extrema gravetat i després de ser intervingut al centre hospitalari andorrà se l’ha derivat cap a la capital catalana.

Era la darrera nit que feien els escolars portuguesos al Principat després de tota una setmana blanca. Eren més de cent els nois i noies allotjats en un cèntric hotel massanenc que ja fa temps que rep la visita del centre educatiu en què estudia el jove ferit. Totes les fonts consultades han deixat clar que no hi ha cap indici de criminalitat en la caiguda que ha causat les importants lesions internes patides pel noi, que ha topat violentament contra el terra en la voravia de la carretera general mateix.

Diversos equips sanitaris i de salvament i també agents de policia han acudit en el moment dels fets i, els investigadors, també amb posterioritat, a l’indret on ha succeït el malaurat incident. Després d’unes primeres atencions a lloc mateix, el noi ha estat traslladat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Allí se li ha fet una intervenció quirúrgica d’urgència per intentar aturar les ferides internes produïdes pel fort impacte patit. Mínimament estabilitzat, se l’ha derivat cap a Barcelona.

En concret, segons les fonts consultades, el noi ha estat traslladat amb una UCI mòbil cap a l’hospital Sant Joan de Déu, ubicada a Esplugues de Llobregat, a tocar de Barcelona. Es dóna la malaurada coincidència que aprofitant el viatge del fill, els pares del menor també havien vingut al Principat. Els progenitors, dins de la desgràcia, estaven allotjats en un altre hotel, també de la parròquia de la Massana, però a força distància d’aquell on estava el grup d’un centenar d’estudiants.

L'incident ha causat una forta commoció entre el grup de joves, els professors que els acompanyaven i alguns adults que, com els pares de l'afectat, havien vingut a passar una setmana de vacances a Andorra. Segons les fonts consultades, tota l'expedició ja tenia previst marxar aquest divendres cap al seu lloc d'origen i ha estat després de dinar quan el grup d'estudiants ha fet el 'check-out' tal i com estava establert, això sí, molt afectats.

Comentaris

Trending