Turisme ‘colla’ per l’enllaç aeri entre Palma i Andorra aquest estiu però només garanteix l’hivernal

Air Nostrum no té prou avions per assegurar el servei i tampoc està clar la demanda que hi ha hagut aquests tres mesos de l’any es mantingués d’ara en endavant

Jordi Torres, al costat de la consellera catalana Ester Capella, durant l'acte inaugural del vol a Palma.
Jordi Torres, al costat de la consellera catalana Ester Capella, durant l'acte inaugural del vol a Palma. ARXIU

El ministeri de Turisme continuarà ‘collant’ per mirar de fer possible que aquest estiu hi hagi l’enllaç aeri entre l’aeroport de Palma de Mallorca i el de la Seu, però no és gens clar que hi acabi sent. Primer, per dificultats d’Air Nostrum per poder disposar d’avions i, segon, perquè hi ha molts dubtes que l’elevat interès que ha aixecat el vol entre els mallorquins aquest hivern pugui continuar durant l’estiu que ve. L’hivern vinent sí que sembla clar que la connexió es repetirà.

Així ho ha explicat el titular ministerial, Jordi Torres, que ha assistit aquest migdia a l’aplec del Dilluns de Pasqua a les Bons. El responsable de Turisme i Comerç ha remarcat que l’ocupació haguda durant els tres mesos de prova pilot (s’acabava justament aquest diumenge) ha estat altíssima. El vol ha tingut “molt bona acceptació” i la mitjana d’ocupació dels avions ha estat del 70%. Però “cal tenir en compte que hi ha molt ocupant turista de les illes i els residents d’allà gaudeixen de descomptes pel fet de no viure a la península”.

“L’opció més ferma és treballar per la propera temporada d'hivern. Aixo sí que és clar. Però si podem fer estiu, si hi ha possibilitat, es farà. Però no és certa”

Torres ha afirmat que “som conscients que la demanda és altíssima” i que “hi ha hagut molt bona acceptació del trajecte” tot i ser “una prova pilot”. “Ara tenim una reunió prevista amb l’operador per veure si prolongar” la connexió o treballar amb l’opció de recuperar l’enllaç durant l’estiu estricte. “Però l’operador ja va manifestar que a l’estiu tindrà dificultats per tenir naus disponibles per fer el trajecte.” 

El ministre ha explicat que s’han emplaçat amb Air Nostrum en un parell de setmanes per parlar de la qüestió i veure “si és factible. En tot cas, l’opció més ferma és treballar per la propera temporada d'hivern. Aixo sí que és clar. Però si podem fer estiu, si hi ha possibilitat, es farà. Però no és certa”. Tampoc no es té gens clar si hi hauria interès dels mallorquins per visitar Andorra fora de la temporada de neu i esquí.

En tot cas, el departament de turisme és molt més procliu a esgotar totes les opcions que no pas el departament responsable de Transports. En aquest sentit, el secretari d’Estat encarregat de la matèria, David Forné, ja va deixar clar fa unes setmanes que l’actual connexió no és perllongaria i que, en canvi, sí que es treballaria en vista a repetir l’experiència entre la Seu i Mallorca el proper hivern.

Comentaris (6)

Trending