Uns treballs fan perillar la continuïtat del tren nocturn d’Andorra-L’Ospitalet a París

L’associació ‘Oui au train de nuit’ alerta que la manca d’itineraris alternatius poden aturar una línia que té una alta freqüentació de viatgers del Principat

Comentaris

trren
trren

Els treballs de la companyia ferroviària francesa (SNCF) a la zona sud-oest del país fan perillar la continuïtat del tren nocturn d’Andorra-L’Ospitalet a París. Així ho ha anunciat l’associació ‘Oui au train de nuit’ tot alertant que la manca d’itineraris alternatius poden aturar una línia que té una alta freqüentació de viatgers del Principat.

El servei entre París i la Tor de Querol, amb parada a l'estació d'Andorra-L'Ospitalet va augmentar un 20% el nombre d'usuaris el 2022 en relació al 2019. Els vagons tenen una ocupació del 73%. Això demostra que és viable i necessari. El problema és que tot sembla indicar que els treballs que es duran a terme a la xarxa entre el 2024 i el 2032 provocaran la seva interrupció.

‘Oui au train de nuit’ proposa que des Tolosa, i en comptes de circular per Rodez, la línia ho faci per Coutras-Brive. Càrrecs i associacions de l'Arieja també han demanat la seva continuïtat que consideren fonamental per al departament. Afirmen que cal potenciar el transport ecològic i que hi ha projectes de més serveis de tren nocturn en marxa com els del País Basc francès o del Rosselló.

Ara mateix, però, només funcionen quatre línies nocturnes a França quan fa pocs anys eren una vintena.

Comentaris (2)

Trending