Setmana clau per decidir si hi ha tercer vol a Madrid

Gallardo preveu reunir-se amb les patronals i posar els números sobre la taula i, sobretot, quin percentatge de diners han d’assumir per fer realitat l’ampliació del servei

Passatgers pujant a un vol d'Air Nostrum a l'aeroport d'Andorra-la Seu.
Passatgers pujant a un vol d'Air Nostrum a l'aeroport d'Andorra-la Seu.

El futur dels vols a Madrid afronta una setmana clau, sobretot pel que fa a decidir si la línia s’amplia amb un tercer vol setmanal. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, es reunirà amb les patronals i els farà arribar els números. És a dir, els indicarà quants bitllets han de garantir per posar el llum verd a l’ampliació de la línia. Paral·lelament, cal confirmar que, formalment, la documentació presentada per Air Nostrum per operar la línia el 2023 és correcta.

Des del Govern no s’amaga que hi ha ganes de continuar amb el projecte. “Ho hem dit sempre. La valoració és molt bona i el nivell d’ocupació ha estat molt per sobre de les expectatives”, ha recordat Gallardo. Per tant, mantenir els vols durant el 2023 es considera sense discussió. El debat, potser, està en com “podem millorar l’experiència” i, sobretot, en si es pot ampliar el servei.

El tercer avió setmanal està sobre la taula. Ara, però, la pilota es passarà a la teulada del sector empresarial. Pilota... i comptes. “Números”. Gallardo ha avançat que aquesta setmana “em reuniré amb ells” i que les xifres “les han fet”. Es té clar quin percentatge es demanarà. Caldrà, però, veure si el sector ho accepta o no. I si està en disposició de complir la part reclamada des del Govern.

Un avió d'Air Nostrum a l'aeroport de la Seu.

Relacionat

Air Nostrum torna a ser l’única operadora que presenta oferta pels vols entre Andorra i Madrid

Sobre la proposta d’Air Nostrum, Gallardo ha apuntat que ara “toca prudència” per poder “analitzar la documentació”. En dos passos. Primer, des d’un punt de vista formal. Veure si l’oferta s’adequa als requisits marcats al concurs. I, després, des del punt de vista del fons. “No ens volem aturar aquí; volem millorar l’experiència de vol”, ha comentat el ministre de Presidència, Economia i Empresa.

En aquest sentit, ha recordat que hi ha un avantatge: les noves balises de l’aeroport de la Seu, que estarien en funcionament el mes vinent. “Ens ha de permetre millorar els horaris”, ha remarcat. I és que la instal·lació podrà operar ja sense llum del dia.

I això obre la porta a noves línies. En pocs dies s’espera també tenir l’informe de l’Associació Internacional del Transport Aeri (IATA) sobre les línies en estudi: París, Lisboa, Mallorca, Màlaga i Londres. A partir d’aquest treball es podrà començar a decidir quin nou trajecte s’impulsa.

Comentaris

Trending