Air Nostrum torna a ser l’única operadora que presenta oferta pels vols entre Andorra i Madrid

Cap companyia més opta al servei i el Govern analitzarà ara la documentació per confirmar l’adjudicació de la línia durant tot el 2023, tot esperant si és factible un tercer avió setmanal

Un avió d'Air Nostrum a l'aeroport de la Seu.
Un avió d'Air Nostrum a l'aeroport de la Seu.

Si res es torça, Air Nostrum continuarà sent l’operadora de la línia entre l’aeroport Andorra-la Seu i Madrid. La companyia valenciana, vinculada a Iberia, ha estat l’única que s’ha presentat al concurs urgent llançat pel Govern per escollir la companyia que impulsi els vols durant l’any vinent. Al llarg de les pròximes setmanes, l’executiu ha d’analitzar la documentació i oficialitzar el nou contracte, per ara, amb dos vols d’anada i dos de tornada setmanals.

El concurs es va convocar ara fa uns dies i el termini per presentar propostes finalitzava aquest divendres. I ho ha fet igual que el de l’any passat: només amb una oferta sobre la taula. L’ha fet Air Nostrum, que ja s’encarrega del servei al llarg d’aquest 2022.

Així s’ha informat des del Govern, que apunta que, ara, s’obre un termini de quatre dies laborals, és a dir bàsicament la setmana vinent, per analitzar la documentació tècnica i administrativa presentada, fer les verificacions escaients i, si és necessari, demanar detalls complementaris.

Un cop passat aquest termini, es procedirà a l’obertura del sobre amb l’oferta econòmica. Durant el mes vinent, s’hauria d’acabar de completar el procés i confirmant la nova adjudicació a Air Nostrum, que continuaria, d’aquesta forma, operant la línia durant tot el 2023. L’oferta ha d’incloure dos vols d’anada i tornada per setmana, però també l’estimació de quin seria el cost d’ampliar el servei amb una nova connexió.

Aquesta, però, dependrà d’altres factors. Des del Govern s’ha recordat en diverses ocasions que l’ampliació del nombre de vols requereix la implicació del sector empresarial.

Comentaris (6)

Trending