Regularització dels diners pagats als operadors del bus un cop els experts acordin la compensació

Les companyies es mostren tranquil·les, ja que la xifra que actualment abona Govern (1,31 euros per viatge) els permet no tenir tensions fins que es pacti una quantitat definitiva

Busos a l'estació.
Busos a l'estació.

La negociació per acabar de determinar quina és la compensació per viatge que ha d’abonar Govern a les companyies de bus. Tot està, ara mateix, en mans dels experts de totes dues parts. El que ja està clar és que, si la xifra que finalment s’acordi és diferent de l’ara marcada des de l’executiu (1,31 euros), es farà una regularització, sigui en positiu o en negatiu. En aquest sentit, s’assegura que s’acceptarà el que s’acabi decidint entre els experts.

Així ho ha explicat el gerent de Coopalsa, Gabriel Dallerés. “Ara els experts de Govern tenen ja una proposta i nosaltres hem passat dades als nostres. Estan analitzant-les per seure tots”, ha comentat. En aquest sentit, admet que tot el procés s’està allargant més del que es volia però deixa clar que no és pas perquè hi hagi cap desacord. Simplement, assegura que “són gent que tenen les agendes una mica saturades i van carregats en funció del moment”.

En aquest sentit, Dallerés es mostra tranquil, ja que, com a mínim, s’està percebent mensualment una compensació segons la xifra d’1,31 euros per cada viatge fixada de forma provisional pel Govern. “Això fa que el problema no sigui tan preocupant”, indica. I és que “el que ens estan pagant ara no està condicionant l’explotació; així com l’abonament sí que ens perjudicava perquè deixàvem de tenir l’ingrés dels usuaris, en aquest cas no succeeix”. I el que té clar és que si la dada finalment acordada difereix, “es regularitzarà amb una liquidació en aquell moment”.

Per tant, si la xifra acaba sent superior, l’executiu haurà de fer un pagament extra a les operadores. Si és inferior, aquestes hauran de tornar part dels diners cobrats. En tot cas, Dallerés deixa clar que la decisió dependrà dels experts. “Ho han d’agafar ells, mirant total la informació i les dades; són els que coneixen les problemàtiques”, ha apuntat.

PENDENTS DELS EXPEDIENTS

Coopalsa està pendent dels expedients oberts en el seu dia des del Govern arran del col·lapse que es va viure el novembre en la xarxa. Dallerés, però, es mostra confiat que les al·legacions presentades seran acceptades des de l’executiu. Admet que “hi va haver una anticipació de temporers quan el servei no estava encara dissenyat” i defensa que “vam reaccionar de la millor forma possible amb els mitjans que teníem”.

Pel que fa a la resta de l’hivern, argumenta que “ha funcionat correctament”. Tot i que “hi ha hagut més usuaris per la gratuïtat”, entén que “el servei s’atén adequadament”.

Etiquetes

Comentaris

Trending