“Havíem reclamat tenir més pes als vols, i quan ens donen l’oportunitat és per demanar-nos diners”

Les agències de viatges fa temps que reclamen poder fer-ne ús de les freqüències a Madrid, i ara hauran de decidir si participen en la inversió per a un trajecte més

Un avió d'Air Nostrum a l'aeroport de la Seu.
Un avió d'Air Nostrum a l'aeroport de la Seu.

Les agències de viatges són un dels principals pols d’atracció de turistes al país. Des de la inauguració del primer vol cap a Madrid des de l’aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell que al sector s’esperava tenir una participació més elevada de la que ha resultat posteriorment. Aquest dijous, però, han estat convocats pel Govern per parlar-ne sobre el tema. L’únic que lamenten és que hagi sigut per demanar diners.

Des del Govern s’ha demanat a diferents actors del teixit econòmic l’aportació de 200.000 euros, traduïda en la compra de 1.300 bitllets d’avió a l’avançada, per poder implementar el tercer vol a Madrid. Un dels implicats és el sector de les agències de viatges. Des del principi han reclamat tenir més pes en aquest projecte, poder implicar-se més i tenir més accés als vols. “Qualsevol porta d’entrada i sortida a Andorra ens sembla beneficiosa”, ha assegurat el president de l’associació, Jaume Escoda.

Malgrat això, i el fet que, per fi, s’hagi comptat amb ells, en treuen un punt amarg de tot això. Poden començar a tenir més pes en els vols i tenir bitllets exclusius per poder posar-los a la venda. El problema és que se’ls ha contactat gairebé únicament quan s’han requerit diners. “Això és el que més lamentem d’aquesta situació”, ha assenyalat Escoda.

Comentaris (8)

Trending