Gallardo al·lega discrepàncies amb Coopalsa envers la compensació dels abonaments

El ministre d’Economia ha assegurat que ja s’ha demanat la factura per poder fer el pagament a la companyia, però que haurà de quadrar amb l’oferta que es va presentar i que els va fer guanyar el concurs al 2019

El ministre d'Economia, Jordi Gallardo, amb el Secretari d'Estat, Èric Bartolomé.
El ministre d'Economia, Jordi Gallardo, amb el Secretari d'Estat, Èric Bartolomé. Pilar Candel

El ministre d’Economia, Jordi Gallardo, ha assegurat que la manca de compensació de la reducció dels abonaments es deu a certes discrepàncies amb la companyia. Concretament, pel que fa al criteri que Coopalsa vol que s’apliqui i que, segons Gallardo, no quadra amb l’oferta que els va fer guanyar el concurs. Malgrat això, ha afirmat que ahir es va sol·licitar la factura corresponent i que, si el Govern la considera correcta, es procedirà a fer el pagament com més aviat millor.

Segons ha explicat Gallardo, ahir mateix es va sol·licitar a Coopalsa que facilitin la factura corresponent a la compensació econòmica. Això sí, amb els mateixos criteris que es van utilitzar a l’oferta que els va fer guanyar el concurs fa dos anys. “Si ens la faciliten i és correcta, no tenim problema i pagarem avui, o dilluns. Si no la presenten, dipositarem els diners a Batllia”, ha afirmat el ministre, “perquè no s’utilitzi aquest argument per podar entre les cordes el Govern”.


Gabriel Dallerès durant la compareixença d'aquest matí.

Relacionat

​Coopalsa avisa que està en risc de fallida si Govern no compensa la rebaixa del preu de l’abonament

Per tant, el ministre ha ratificat que “el problema rau en què el criteri que la companyia vol que es tingui en compte difereix del que va presentar en el seu dia en el concurs”. En aquest sentit, ha assegurat que el Govern no ho pot fer, perquè la Llei de contractació pública ho impedeix, i perquè és l’oferta que va guanyar i que, en cas que es fes, altres companyies podrien impugnar el concurs. Així, Gallardo ha afirmat que no es tracta que l’Executiu no es vulgui fer càrrec de les seves responsabilitats, sinó que Coopalsa no acceptaria els terminis en què ho vol fer.

“El Govern té l’obligació i vol compensar, perquè fer aquesta reducció del preu dels abonaments entenem que és una pèrdua per ells”, ha assegurat Gallardo. De fet, el ministre ha insistit que el problema de les compensacions ha sigut única i directament amb Coopalsa, ja que l’altra companyia ja hauria rebut els diners que els corresponen.

Comentaris (5)

Trending