L’App Mou_T_B inclourà el 2022 la gestió de pàrquings comunals però veu lluny fer-ho amb els taxis

L’aplicació ja permet comprar en línia els abonaments de 10, 20, 30 i 40 viatges del bus així com, a partir de dimecres, el de 30 euros mensuals

Xavier Forner, durant la roda de premsa.
Xavier Forner, durant la roda de premsa. FEDA

FEDA Solucions treballa amb els comuns per aconseguir que, al llarg de l’any vinent, l’aplicació Mou_T_B també permeti obtenir informació i gestionar el pagament als aparcaments i zones blaves i verdes de cada parròquia. De moment, s’ha aconseguit incorporar el servei de Cicland i la compara dels abonaments multviatges del bus. En canvi, més complicat sembla, ara per ara, afegir el servei de taxi.

El gerent de FEDA Solucions, Xavier Forné, ha explicat el desig de ser ambiciosos amb l’aplicació que, fins ara, ja acumula 4.300 descàrregues. “Volem que evolucioni i que ofereixi més serveis per fomentar la mobilitat sostenible”, ha comentat. En els darrers dies, la nova versió de l’app ha incorporat noves funcionalitats.

Ja hi ha 4.3000 descàrregues de l’aplicació, xifra que FEDA Solucions valora molt positivament tot recordant que està per sobre de l’objectiu marcat, unes 3.000

Per exemple, ja es poden comprar amb ella els abonaments de 10, 20, 30 o 40 viatges per agafar el bus. També es preveu que, a partir de dimecres, es puguin adquirir els nous abonaments a 30 euros mensuals. Paral·lelament, també s’ha integrat Cicland i les dades sobre els carregadors per a vehicles elèctrics.

Però es vol anar més enllà i que l’aplicació incorpori més opcions. Entre elles, ampliar una ja existent -la dels aparcaments de Canillo- a la resta de parròquies. “Té la seva complexitat i costos. Ja treballem amb els comuns i alguns han començat a fer coses. Calculo que durant l’any vinent es podrà ja veure algun moviment”, ha avançat Forner. En l’àmbit parroquial, també es vol afegir la gestió dels busos comunals.  

Un desig de FEDA Solucions seria afegir també els taxis. Per ara, però, sembla complicat. Sense voler referir-se a possibles reticències per part del sector, el gerent de l’entitat sí que ha admès que “hem tingut algun contacte a través del ministeri de transport”, però ha apuntat que “és Govern qui ha de decidir com organitzar-ho”. El que ha deixat clar és que “tenim solució per incloure’ls”.

Forner s’ha mostrat satisfet pel nombre d’usuaris assolit per l’App. “L’objectiu era arribar a les 3.000 descàrregues i, per tant, estem per sobre. No està malament”, ha comentat. Sí que ha indicat que encara falta que “la gent s’acostumi a pagar amb targeta”. En aquest sentit, confia que a aquesta fita hi ajudin les noves funcionalitats.

Etiquetes

Comentaris

Trending