Andorra la Vella estudia ampliar línies del bus comunal però no serà a la demanda

La corporació no concreta per ara fins on s’analitza fer arribar als trajectes, que es volen allargar fins a zones on no es gaudeix del servei

Els busos del servei comunal el dia de la seva presentació.
Els busos del servei comunal el dia de la seva presentació. COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

El comú d’Andorra la Vella està estudiant des de fa dies ampliar el servei i els recorreguts d’algunes línies del bus comunal i així arribar a zones on fins ara no hi ha cobertura. Amb tot, qualsevol ampliació que es pugui arribar a acordar no serà sota la fórmula de la demanda dels usuaris sinó que seran trajectes o freqüències que, en principi, s’establiran de manera fixa.

Així ho han assegurat fonts oficials comunals en ser qüestionades per l’Altaveu arran del neguit de veïns de la Comella que demanen que s’allargui la línia que actualment ja va fins al centre penitenciari però que no acaba d’arribar fins a les urbanitzacions que hi ha més enllà. Els residents en aquelles zones han recordat que l’anterior corporació va suprimir la línia que sí que arribava fins aquells punts perquè la utilització era molt minsa.

Un dels vehicles del servei de bus comunal d'Andorra la Vella circulant per la parròquia.

Relacionat

Veïns de la Comella demanen que la línia de bus que arriba fins a la presó s’allargui ‘a la demanda’

Entenen que ara ha crescut molt la zona des del punt de vista del número d’habitants i també hi ha més activitat, per exemple, per la implantació de la British School. Alhora entenen que el fet que el transport sigui gratuït però, en canvi, no arribi a la Comella genera un greuge als residents d’aquella zona respecte dels que viuen en altres punts de la parròquia. Per això demanaven que almenys sota demanda s’allargués el trajecte que actualment s’atura a la presó.

El comú ha deixat clar que qualsevol ampliació que es faci “no es faria amb el format de bus a la demanda” i tot i admetre que s’“està estudiant ja fa dies ampliar el servei i recorreguts d'algunes línies a zones on ara no arriba” no ha deixat clar en relació amb quins indrets s’està avaluant la mesura. Ara bé, sí que s’indica en la resposta donada a la petició feta per aquest digital que la zona de la Comella estaria entre les que s’avaluen.

Comentaris

Trending