Air Nostrum mantindrà les tarifes de la ruta a Madrid, tot i l’augment de preu de carburants

Algunes aerolínies han hagut de pujar el cost dels trajectes fins a un 20%, mentre que la companyia espera assegurar els dels vols entre la Seu i la capital espanyola

Un passatger baixa de l'avió.
Un passatger baixa de l'avió.

Qualsevol tipus de transport s’ha vist afectat per l’augment del preu dels carburants, que ha vingut derivat per diversos factors, entre ells, el conflicte que s’està produint entre Ucraïna i Rússia. Entre elles, les aerolinies, que han hagut d’augmentar les seves tarifes fins a un 20% en alguns casos. Malgrat això, Air Nostrum, la companyia que s’encarrega dels vols entre la Seu d’Urgell i Madrid, augura que no haurà de fer cap canvi a curt termini, i que es podran mantenir els preus actuals de la ruta.

Segons indiquen des d’Air Nostrum, són moltes i diverses les variables que entren en joc a l’hora d’establir els preus de les rutes, i totes elles van influenciant d’una manera o una altra en aquest procés. Actualment, els vols entre la Seu i Madrid tenen un cost mínim de 59 euros. Però, l’augment dels carburants, que és una d’aquestes variables, podia arribar a afectar a aquesta tarifa, veient com s’està desenvolupant per a altres companyies.

Malgrat això, Air Nostrum espera poder assegurar aquests preus, almenys en un futur pròxim. La companyia, segons expliquen, compta amb una cobertura de querosè suficient per a tot el 2022. Per aquest motiu, l’augment del cost dels carburants té una afectació inferior a la que pot tenir en altres empreses, que no compten amb aquests contractes a llarg termini.

A finals de l’any 2021 ja es preveia un augment del preu del petroli. L’Associació Internacional del Transport Aèri (IATA) ja va avisar sobre aquesta inflació com a una de les variables a tenir en compte a curt termini. Aquestes previsions s’han complit, i moltes companyies s’han vist en l’obligació d’augmentar els seus preus, en alguns casos fins a un 20%. Els casos on s’ha variat més han estat, principalment, en vols transcontinentals, que han estat els primers que han aplicat aquests canvis arran la pujada dels carburants.

Pel que fa al funcionament dels vols entre la Seu i Madrid, la companyia es troba molt satisfeta amb l’evolució que ha tingut les darreres setmanes. Fa uns dies es feia palès que la ruta comptava amb un primer any garantit a causa d’aquesta bona rebuda que s’estava detectant, i no es descartava poder ampliar a un segon exercici. Actualment, amb la Setmana Santa a la cantonada, Air Nostrum continua tenint una bona afluència de passatgers, i continua en la mateixa línia que ho ha fet fins ara.

Comentaris (1)

Trending