11.696 persones fan servir, en algun moment, el bus gratuït durant el juliol

L’abonament el van retirar un total de 17.630 ciutadans, la majoria de forma presencial a l’Estació Nacional, però no tothom el va activar

Comentaris

Un bus de línia nacional per l'avinguda Meritxell.
Un bus de línia nacional per l'avinguda Meritxell. Toni Solanelles

Durant el primer mes de funcionament de la gratuïtat del servei de bus, s’han activat fins a 11.696 abonaments dels prop de 18.000 que s’han repartit. Així s’ha indicat des del Govern, que recorda que la prova pilot s’ha d’allargar inicialment fins al 31 de desembre. Per ara, la major part dels passis s’han gestionat de forma presencial. És a dir, a les dependències de l’Estació Nacional.

Així, durant el juliol, primer mes de vigència de la mesura, un total de 17.630 persones van agafar el seu abonament. D’aquestes, 14.140 ho van fer a les mateixes dependències de l’estació. 3.490 més el van aconseguir de forma digital, a través de l’aplicació MOU_T_B. D’aquests, s’han acabat activant 11.696. És a dir, molta gent l’ha agafat però no l’ha fet servir.

Des de Govern es recorda que la prova durarà sis mesos, inicialment, fins a final d’any. Té com a voluntat promoure l’ús del transport públic, lluitar contra el canvi climàtic i ajudar a augmentar el poder adquisitiu de la ciutadania després de la pandèmia i la pujada de preus. Està destinat a residents d’entre 3 i 64 anys que o disposen de cap altre abonament subvencionat.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending