Torra nega tracte preferent amb els fins ara dirigents de Funció Pública

El president de l’ABA manté una pugna oberta amb molts dels altres representants sindicals de l’administració

Joan Torra, d'esquena, departint a la cafeteria de Govern amb la fins fa poc coordinadora de Funció Publica, Elisabeth Almarcha.
Joan Torra, d'esquena, departint a la cafeteria de Govern amb la fins fa poc coordinadora de Funció Publica, Elisabeth Almarcha.
El president de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), Joan Torra, nega que amb els anteriors responsables de Funció Pública -des de la ministra Eva Descarrega a la coordinadora Elisabeth Almarcha passant pel secretari d’Estat Toni Rodríguez, tots ells ara ja fora dels càrrecs que ocupaven- hi mantingués cap tracte preferent. Alhora, ha assegurat que no té cap intenció d’abandonar els llocs de representació que ocupa tal i com el Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA) li va demanar.

Torra manté una clara pugna o, com a mínim, diferències en alguns casos irreconciliables amb diversos representants dels treballadors de l’administració. Sense anar gaire lluny, tenia un cert distanciament amb la recentment nomenada secretària d’Estat de Funció Pública, Lara Vilamala. Però no era pas amb qui la distància seria tan gran. En tot cas, i dins el col·lectiu sindical de l’administració, hi ha un malestar força generalitzat per les maneres de fer, d’actuar i els posicionaments de Torra. Ell ho nega tot. També, és clar, nega que fossin habituals les seves trobades informals amb els antics dirigents del ministeri per departir sobre qüestions d’interès molt individual. De l’ABA s’entén. 

El dirigent sindical dels bombers estaria a l’espera que es confirmi explícitament o implícitament que ha quedat apartat de la comissió gestora de la mútua de malaltia dels funcionaris per iniciar les accions legals oportunes, alhora que dóna suport a la proposta del secretari general de l’USd’A, Gabriel Ubach, que pleguin els càrrecs sindicals de totes les organitzacions relatives al funcionament de l’administració i s’escullin de nou sense que els actuals representants puguin tornar a concórrer a cap eventual elecció.

La majoria de la resta de sindicats de la Funció Pública, però, no estan d’acord amb aquesta proposta atès que consideren que l’únic que està bloquejant els treballs, en gran mesura, és Torra. A més, recorden que els representants actuals d’aquells organismes que no cal que tornin a ser nomenats en iniciar-se una nova legislatura no tenen perquè pagar els plats trencats d’un enfrontament constant entre dirigents sindicals. I per acabar-ho d’adobar, el que es pretén, entre altres coses, és que els nous responsables de Funció Pública estableixen normativament uns criteris clars i transparents per tal d’establir la representativitat dels col·lectius.

Sobre aquesta darrera proposta, Torra afirma que ja hi ha una regulació establerta, però que no seria la més correcta possible, i per aquest motiu ja està d’acord en establir noves fórmules que satisfacin totes les organitzacions sindicals. El president de l’ABA ha explicat que dimarts es va entrar un recurs a la mútua de malaltia i n’“estem preparant el segon per tots els incompliments de la comissió de la mútua i la seva presidenta; entre d'altres per no fer cap assemblea de mutualistes per decidir canvis reglamentaris”.

Comentaris

Trending