Al·legacions econòmiques, ambientals i de dret d'informació per la tirolina de Naturlandia

La plataforma Desperta Laurèdia diu que el projecte no ha estat justificat pel comú de Sant Julià de Lòria

-
-
La plataforma Desperta Laurèdia ha presentat al·legacions de medi ambient, econòmiques i de dret d'informació a la ciutadania referents a la construcció de la tirolina a les cotes 1.600-2.000 de Naturlandia que el comú de Sant Julià de Lòria sotmet, des del 24 de juliol i fins divendres, a exposició pública. Algunes d'aquestes al·legacions aniran als respectius departaments del Govern que hauran de donar un resposta.

L'objectiu de les al·legacions és posar de manifest que el comú no compleix la normativa i que desisteixi d'un projecte que segons el portaveu de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat "no ha estat explicat ni justificat" per la corporació. Per la plataforma, la tirolina té un impacte ambiental, amb la protecció d'espècies amenaçades; econòmic i, sobretot, vulnera el dret d'informació dels ciutadans. "Tenen el dret de tenir tota la informació en els temes que els concerneixen", ha dit Cairat. "Tampoc s'ha facilitat informació sobre l'impacte del projecte a les finances comunals", ha afegit, tot recordant la situació econòmica del comú i de la societat Camprabassa.

Desperta Laurèdia ja entrar en el seu moment una demanda d'informació al comú sobre la tirolina. Volien que es facilités un estudi de l'impacte global del giny, on s'inclogués el pla de viabilitat econòmica, l'informe d'impacte ambiental i el pla de seguretat i evacuació en cas d'accident.

La resposta va ser  que, "per prudència" no era adequat publicar les informacions relatives a la viabilitat econòmica i funcionament de la tirolina, ja que el projecte està subjecte a modificacions. Ara, amb les al·legacions es vol posar de manifest que no es justifica la necessitat del giny, i que la inversió és un greuge per als habitants de la parròquia ja que es destinen recursos econòmics a un parc que no té els resultats esperats, en detriment dels actius socials.

Les al·legacions han estat presentades aquest dimarts i des de la plataforma esperen que, aquesta vegada el comú els doni una resposta, així com el Govern en els temes que són de la seva competència. Un altre grup com Apapma també va manifestar la seva intenció de presentar al·legacions. Al mateix temps, s'ha posat en marxa una recollida de signatures a través de change.org.

 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending