Terceravia pretén crear un centre nacional de formació continuada per als cossos especials

-
-
Terceravia pretén crear un centre nacional de formació inicial i continuada per a tots els funcionaris dels diversos cossos especials que hi ha al Principat. La proposta figura en el programa de la formació liderada a nivell nacional per Josep Pintat i l’han exposat tres de les integrants de la plataforma política en una visita que han fet al centre penitenciari. Terceravia, alhora, considera que la nova seu de la Justícia, que es troba en una fase de la seva construcció molt avançada, no contribuirà a resoldre el “bloqueig judicial” que és degut, entre altres coses, al fet que, segons la formació, la “Justícia està polititzada”.

La candidata de terceravia a la llista nacional, Ruth Vila, i les candidates territorials d’Andorra la Vella, Emi Matarrodona, i d’Encamp, Íngrid Ruiz, s’han reunit aquest dijous amb el director de la presó, Francesc Tarroc, i amb membres del col·lectiu de funcionaris del centre penitenciari amb la voluntat de conèixer les seves inquietuds i de presentar el programa de la plataforma per a les properes eleccions. Vila ha exposat les propostes programàtiques de terceravia que tenen relació amb el funcionament del centre penitenciari i, entre altres coses, han mostrat la intenció del partit d’impulsar la creació d’un centre nacional transversal de formació inicial i continuada per als cossos especials (bombers, policia, centre penitenciari, duana, banders) i agents comunals. 

Durant la trobada, Tarroc ha explicat a les candidates les necessitats d’incrementar la plantilla d’aquest cos especial, amb la finalitat de poder cobrir tots els serveis del funcionament ordinari de la presó i de plantejar-ne l’ampliació a d’altres que actualment cobreix el cos de policia. La necessitat de revisió de la Llei de la Funció Pública també ha estat un aspecte en què les dues parts han manifestat el seu acord. Vila ha manifestat que, en aquest punt, terceravia vol treballar amb la màxima transparència i consens. 

De la seva banda, la candidata de terceravia a Escaldes-Engordany, França Riberaygua, ha assegurat que el nou edifici de la Batllia "potser no resoldrà el problema de bloqueig" i ha lamentat el col·lapse de la Justícia i els problemes que tenen els saigs "per dur a terme la seva tasca". Riberaygua ha explicat la sensació que ha recollit després de la trobada amb diversos ciutadans és que "la Justícia està polititzada" i ha considerat que la justícia és un dels punts essencials del país i ha demanat treballar per la independència de la justícia i pel bon funcionament d'aquesta. 

Temors empresarials

Un altre candidat escaldenc, en aquest cas el número 1, Josep Pubill, ha assegurat que la formació política salvaguardarà “el marc fiscal actual, perquè les empreses familiars no estiguin doblement imposades”. Pubill ho ha fet en el marc de l'exposició de les propostes que contempla la formació política pel que fa al sector de la construcció. Josep Pubill ha explicat que les petites empreses de familiars “veuen amb neguit els problemes de caràcter fiscal, ja que creuen que hauran de pagar impostos sobre els seus beneficis i al mateix temps l’IRPF"

Finalment, els candidats de la territorial d’Ordino, Jordi Balsa i Noemí Amador, s’han referit a qüestions com l’agricultura i la ramaderia i, també, la gestió de la sanitat en l’aplicació pràctica a la parròquia. Balsa ha assegurat que cal invertir en I D per trobar alternatives de negoci al sector primari. Mentrestant, Amador ha assegurat que volen ampliar el servei de metge de capçalera al centre d’atenció primària durant els caps de setmana. La número 1 del tàndem ha explicat que "volem ampliar la franja horària del servei" els dissabtes i diumenges, amb l'objectiu de "descongestionar les urgències de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell”. 

 

Comentaris (1)

Trending