Terceravia entra en joc en les negociacions per a la governabilitat

Els quatre consellers de la formació liderada per Pintat es troben amb Espot i també s'han reunit amb López i ho faran amb altres membres del PS

-
-
Els quatre consellers generals electes de terceravia han entrat en joc aquest dimecres. Les negociacions per a la governabilitat bullen i la formació liderada per Josep Pintat manté reunions tant amb socialdemòcrates com demòcrates. Totes dues formacions han demanat o demanaran als parlamentaris suport a la investidura dels seus respectius candidats. Més enllà d’això no ha transcendit ni propostes concretes ni exigències contundents. Sí sembla clar hores d’ara que si Pere López aconseguís arrancar el suport de Pintat, Liberals d’Andorra donaria suport a l’alternança governamental.

Aquesta tarda es reuneixen a la seu demòcrata el candidat a cap de Govern de la formació taronja, Xavier Espot, i la número dos de la llista nacional i persona que ha assistit a totes les trobades, Roser Suñé, amb tots els parlamentaris electes de terceravia. Josep Pintat, Joan Carles Camp, Josep Majoral i Carine Montaner han arribat puntuals a la cita. S'haurien de trobar posteriorment, segurament demà, amb una representació socialdemòcrata, després que avui hi hauria hagut un primer contacte, cara a cara, entre Pintat i el líder del PS, Pere López. Tot i això, d'aquesta reunió no n'hauria transcendit cap detall.

Diverses fonts han assegurat que els contactes de terceravia amb DA i el que en principi haurien mantingut, a soles, el cap de llista socialdemòcrata i el de terceravia no seran els únics que hi haurà durant la jornada d’aquest dimecres. De fet, queda tot just una setmaneta per a la constitució del Consell General en què, com a mínim, hi ha d’haver clara la proposta per a Sindicatura que, habitualment, és una institució que es fa servir per al joc negociador i el repartiment de responsabilitats i, sobretot, de càrrecs. 

Tant DA com PS estarien avaluant la possibilitat que terceravia els doni suport. Fonts properes a Unió Laurediana (UL), rovell de l’ou de la formació nacional encapçalada per Pintat, han assegurat que la idea d’aquesta jornada era escoltar propostes i fer algunes apreciacions genèriques sense adoptar cap mena de compromís. UL es va reunir dimarts a la nit per fer balanç dels comicis electorals i ser informats de la roda de contactes que s’havien d’iniciar aquest dimecres. Formalment, no hi havia encara cap proposta ni oferiment sobre la taula.

Fonts liberals, de la seva banda, han assegurat que si Pere López i el PS aconsegueixen arrencar el suport de terceravia, una circumstància que, d’altra banda, consideren molt complexa, la formació que lidera Jordi Gallardo apostaria decididament per la governabilitat tripartida sense que s’hagi entrat a parlar encara de qui podria assumir l’eventual comandament de l’executiu a tres bandes. Si terceravia no se suma a la petició feta pel PS s’obren altres escenaris molt més amplis.

Comentaris

Trending