Tercera denúncia per la ‘pesca de dades bancàries’ consumada

La policia tramita una altra queixa d’un client de Crèdit Andorrà a qui li haurien ‘desaparegut’ uns 11.000 euros després de picar en un dels correus electrònics fraudulents

-
-
La policia investiga ja formalment un tercer cas de ‘phishing’ (pesca de dades) consumat. La virulenta darrera onada de correus electrònics suplantat la identitat de Crèdit Andorrà que intentava fer creure a hipotètics clients de l’entitat bancària que havien sofert algun tipus de problema que estava bloquejant el seu compte i que calia que facilitessin un seguit de dades per tornar a posar l’operativa en marxa ha fet caure tres clients.

La darrera denúncia interposada seria la més important des del punt de vista quantitatiu. Segons les fonts consultades, en aquest cas s’haurien fet desaparèixer, en xifres rodones, 11.000 euros. Aprofitant les dades que la persona entabanada va facilitar en creure que el ‘mail’ era real, els desconeguts es fan diverses transferències des de l’aplicació de l’e-credit cap a comptes que controlen en països exòtics. Les altres dues denúncies són per un perjudici aproximat de 5.000 euros i de poc més de 600.

Tant experts informàtics, com la policia o la pròpia entitat bancària afectada indirectament avisen que ningú no faci cas a aquests correus electrònics que demanen dades de caràcter confidencial. Els bancs, asseguren les fonts, no sol·liciten mai informació de tipus personal per ‘mail’. Crèdit Andorrà, que també ha denunciat el cas a la policia, ha estat víctima d’intents de suplantació en nombroses ocasions. Segons les fonts consultades és el primer cop, almenys que se sàpiga, que s’ha consumat el frau.

Comentaris

Trending