Tancada una part d'un aparcament de l'avinguda Meritxell pel risc de despreniments

El comú ha detectat inestabilitat en la penya que 'aixopluga' l'espai, on habitualment estacionen motocicletes i alguns vehicles comercials, i ha clausurat l'equipament fins al 21 de setembre

-
-
Una gran part de l'aparcament que hi ha al número 10 de l'avinguda Meritxell d'Andorra la Vella s'ha tancat des de dimarts i fins el 21 de setembre pel risc de despreniments. El comú de la capital ha col·locat unes tanques per evitar l'aparcament de turismes i de motocicletes.

L'aparcament està situat a l'inici de l'avinguda Meritxell, a tocar de la plaça Rebés i disposa de poques places, i la majoria estan enfront d'una paret amb pedres i roca, Algunes d'aquestes pedres han caigut i el comú, per precaució, hi ha posat unes tanques i unes cintes perquè no hi aparquin els vehicles.

Ara, els tècnics comunals avaluaran el risc que es produeixin més despreniments i les accions que caldrà prendre per garantir l'aparcament de vehicles. No es descarta que l'intens episodi de pluges que va tenir lloc a l'inici d'aquesta setmana i els canvis bruscos de temperatura hagin contribuït als despreniments a la penya.

El comú ja disposa de l'estudi geològic que va encomanar i que indica que poden tornar a caure pedres però sempre de petites dimensions. La corporació ja ha enviat una carta a la propietat del Roc dels Escolls  perquè en el termini de vuit dies faci les obres per garantir la seguretat al mur. Si no ho fa, ho assumirà el comú.

Aquest aparcament és utilitzat per vehicles comercials i per motocicletes i també hi ha contenidors de recollida sel·lectiva d'escombraries. És una zona també amb molt pas de vianants, entre l'avinguda Meritxell i la plaça del Poble.

Etiquetes

Comentaris

Trending