Es reobre al trànsit l'avinguda Fiter i Rossell després del tancament per una esllavissada

La pluja i el vent provoquen despreniments, caiguda d'arbres i destrosses

-
-
La pluja i el vent de la matinada d'aquest dimecres han provocat despreniments, caiguda d'arbres i destrosses. Una esllavissada ha provocat el tall a la circulació a l'alçada del número 120 de l'avinguda Fiter i Rossell d'Escaldes.Engordany. La circulació s'ha restablert  a les cinc de la tarda després de 10 hores de tancament. El despreniment ha estat provocat per les fortes pluges que han caigut aquesta nit i matinada a tot el país. L'incident ha passat a la part alta de l'avinguda a la sortida de la parròquia escaldenca en sentit la Massana.

El trànsit s'ha hagut de desviar pel túnel del Pont Pla i també pel dels Dos Valires fins que s'ha garantit la seguretat de la zona i, posteriorment, s'ha netejat la calçada amb la màquinaria del COEX  i els Bombers que han retirat unes 150 tones de pedres i terra. Les pluges acompanyades d'un fort vent han provocat l'esllavissada.

Des de Mobilitat es recorda que temporal provoca acumulacions d'aigua a la carretera i despreniments de rocs. Si és imprescindible conduir, cal informar-se abans de sortir del temps així com de les possibles afectacions viàries, i extremar les precaucions al volant. La circulació ha esta especialment complicada durant les primeres hores del matí per desplaçar-se des d'Ordino i la Massana

Un llamp ha cremat un transformador a la Rabassa

A la Massana, un arbre ha caigut sobre un cotxe al carrer de la Borda Fonta i ha fet malbé també un fanal i ha hagut diverses incidències a l'Aldosa. A Andorra la Vella, el vent ha fet caure un arbre del Parc Central i ha trencat la vela del bar. Hi ha hagut destrosses en tanques i cartells del vial de la Borda Nova.  A Canillo i a Beixalís també hi ha hagut caiguda d'arbres. A Sant Julià de Lòria hi ha hagut despreniments a Juberri i a Certers  i han caigut arbres a la carretera  CG6 que va d'Aixovall a Os de  Civís. Alguns rocs de l'esllavissada de 'La Portalada' han caigut sobre la deixalleria comunal, i un llamp ha cremat un transformador a la carretera de la Rabassa i ha calgut la intervenció dels bombers. Hi ha hagut despreniments de terra a l'avinguda Verge de Canòlich i s'ha tancat, per precaució, el passeig que hi ha al costat del riu.

El cabal del riu Valira ha arribat als 160 metres cúbics per segon

Des de Protecció Civil s'ha fet el seguiment tota la nit i matinada dels cabals dels rius i no hi constància de cap desbordament. El cabal és important i s'espera que en les pròximes hores baixi perquè el gruix de la perturbació ja ha passat. El riu Valira ha arribat als 160 metres cúbics per segon. Cal tenir en compte que en el període de fosa de la neu arriba als 50 metres cúbics per segon.

Des del servei de Bombers, informen que han hagut de fer més 20 sortides a causa de la tempesta. La pluja ha deixat 108 litres per metre quadrat a Perafita i hi ha hagut ràfegues de vent de 135 quilòmetres per hora al Roc de Sant Pere i de 96 a la Borda Vidal, a la frontera del riu Runer.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending