Surt de la presó un condemnat per encobrir un intent d’homicidi a Encamp

La sala penal del Tribunal Superior permet que s’apliqui l’indult de sis mesos a l’home, que ara hauria de marxar del Principat durant deu anys per raó de l’expulsió administrativa dictada

-
-
Un dels implicats en la batussa que hi va haver el juny del 2017 en un pis d’Encamp, que apunt va estar de costar la vida a l’ocupant de l’habitatge, ha sortit aquest dilluns de la presó després que la sala penal del Tribunal Superior hagi atès la petició del condemnat per tal que se li apliqués l’indult de sis mesos decretat la passada tardor pels Coprínceps. Fins ara, el Tribunal de Corts, i també la fiscalia, havien considerat que la mesura de gràcia no li era aplicable en haver estat condemnat per un delicte contra la vida. El fins avui reclús ho era per encobriment d’un intent d’homicidi, no pas com a autor del mateix. I per omissió del deure de socors.

No era la primera condemna que se li imposava a l’home, que estava al centre penitenciari des de pocs dies després de l’apunyalament que va protagonitzar un company seu amb el qual havia anat al pis d’un tercer amb un afer de drogues pel mig. L’ara alliberat, al qual la fiscalia considerava que se l’havia de tenir com un reincident, havia estat a tres anys de presó ferma que de manera ferma i definitiva van acabar sent dos i mig. Per això, si se li aplicava l’indult que fins ara se li havia negat hauria conclòs la seva pena privativa de llibertat, com així ha estat.

En una vista celebrada ara fa deu dies al Tribunal Superior, l’advocat defensor de l’home i ell mateix van demanar que se li apliqués la mesura de gràcia atès que entenien que no se’l podia considerar reincident, que ha tingut un bon comportament al centre penitenciari o que ja havia complert la pena imposada per un altre delicte, entre altres coses. A més, l’home, que va assegurar que el seu pas per la presó l’havia canviat per a bé, va explicar que ja tenia un contracte de treball preacordat.

Les fonts consultades, però, han indicat que no és pas clar que pugui treballar tal com pretenia, atès que més enllà de la condemna penitenciària, també se li va imposar al processat deu anys d’expulsió administrativa. Per tant, una vegada finalitzada la reclusió al centre penitenciari hauria de marxar del país durant el termini d’expulsió que se li ha imposat.

Comentaris

Trending