Surt de la presó després de deu anys l’home que va matar la dona en un pis de Prat de la Creu

L’homicidi es va produir la nit del 25 de juny del 2009 i va ser descobert tres dies més tard per les alertes veïnals i de la família per a la qual la víctima feia de mainadera

-
-
Després de deu anys de presó, aquest dijous ha deixat el centre penitenciari de la Comella l’home que la nit del 25 de juny del 2009 va matar la seva dona en el pis conjugal, en un edifici del carrer Prat de la Creu, just al davant de les actuals noves dependències comunals de la capital. L’homicida va ser condemnat a catorze anys de reclusió i a l’expulsió definitiva del Principat. Va ser aquest un dels, sortosament, poquíssims crims de gènere que hi ha hagut al país.

L’home, que actualment té 63 anys -en tenia 53 quan van succeir els fets i la víctima 51-, hauria vist reduïda lleugerament la pena gràcies als beneficis penitenciaris i se li haurien commutat els serrells últims de la condemna per l’execució immediata, que s’hauria dut a terme també ahir, de l’expulsió del país. Durant bona part dels anys de reclusió, el penat ha dut a terme feines remunerades dins del centre penitenciari, on en principi hauria reconduït un dels seus problemes: l’addicció a l’alcohol.

L’homicidi, en un cinquè pis del número 83 del carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella, va tenir lloc el 25 de juny del 2009 entre les 10 i les 12 de la nit. L’home ara alliberat va escanyar amb les seves mans la seva parella després d’una discussió amb els problemes econòmics, l’alcoholèmia que sofria ell -immediatament abans del crim hauria begut un mínim de dos litres i mig de vi- i l’apatia sexual que la dona sentia cap a l’home per la conducta d’aquest. No era la primera vegada que li posava les mans al coll. Aquell dia, però, ho va fer amb tota la intenció del món segons que va quedar acreditat.

L’ara alliberat -que ha estat fent feinetes remunerades durant pràcticament tota la seva reclusió- va ser condemnat a 14 anys d’internament i una expulsió definitiva que també s’ha executat

El cadàver no el van localitzar agents de la policia fins al vespre del 28 de juny, tres dies després dels fets, i arran de l’alerta donada per diversos veïns, que feia dies que no s’havien res dels inquilins del cinquè tercera però en canvi veien el llum de la cuina permanentment obert -més enllà que havien sentit una forta discussió la tarda del 25 de juny-, i de l’avís de la família per a la qual la víctima feia de mainadera sense que mai no hagués faltat a la feina.

Els policies van localitzar el cos de la dona morta al llit i al seu costat l’home, encara amb alguns símptomes d’embriaguesa ‘accelerats’ per la ingesta de medicaments -sense que el posés en cap perill per la seva vida- i presentant tot de talls als braços resultat d’uns tímids intents d’autolesió. L’octubre del 2010 l’home seria condemnat inicialment a 14 anys de presó i l’expulsió definitiva -els malaurats protagonistes de la truculenta història era un matrimoni portuguès resident-, una sentència que es va confirmar plenament mesos després i que ara s’hauria acabat de complir.

Aquell crim, de violència de gènere, masclista, és, sortosament, un dels poquíssims que ha viscut el Principat d’aquella naturalesa. Aquell juny del 2009 va generar una condemna unànime i va portar a la plaça Príncep Benlloch, just davant del comú d’Andorra la Vella, una concentració silenciosa molt multitudinària de repulsa a la violència de gènere i de solidaritat amb la víctima i la seva família.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending