El vent malmet la xarxa de protecció d’una de les torres del Clot d’Emprivat i causa un bon ensurt

Per precaució i fins demà almenys s’ha tallat un tram de l’avinguda Nacions Unides davant el risc, ara mateix poc elevat, que puguin caure les estructures metàl·liques incrustades en la malla que embolcalla les plantes superiors de la promoció Terrasses d’Emprivat

Control policial davant l'edifici en construcció Terrasses d'Emprivat.
Control policial davant l'edifici en construcció Terrasses d'Emprivat. Toni Solanelles

Un bon ensurt ha protagonitza aquesta tarda, amb el fort temporal de vent d’aliat, una de les torres que s’estan construint al Clot d’Emprivat. La ventada ha malmès la xarxa que embolcalla i protegeix les plantes superior de l’ara esquelet de la promoció Terrasses d’Emprivat, l’edifici que queda més proper a la zona del Prat Gran d’Escaldes. Malgrat que s’han adoptat mesures per restablir la seguretat, per evitar riscos suplementaris, s’ha decidit tancar a la circulació almenys fins demà al matí un tram de l’avinguda Nacions Unides.

De fet, hores d’ara agents del servei de circulació d’Escaldes estan buscant els propietaris dels cotxes que hi ha aparcats a la zona per mirar que els retirin i estan delimitant l’espai. Hi ha risc que la malla, que incorpora un seguit d’estructures metàl·liques en forma d’escala, pugui caure, encara que no es preveu que pugui passar. Però tampoc no és descartable. L’arquitecte i l’encarregat de l’obra han estat al lloc i després de valorar la situació han estimat que provisionalment la incidència s’ha resolt prou bé. La intenció és que durant la jornada de demà es pugui substituir la xarxa malmesa.

IMG 9930
Tram compromès de la xarxa protectora amb una estructura metàl·lica 'mig solta'. Toni Solanelles

El cas ha aixecat més revolada perquè s’ha fet viral una imatge que semblava, que feia l’efecte òptic que la construcció s’havia mogut. D’entrada, en alguns punts de la façana l’edifici es curvilini. Després, resulta que la xarxa, amb el vent, s’ha inflat en alguns punts, i això ha ajudat a donar la sensació d’un moviment de la construcció. Però sols s’ha mogut la malla amb les estructures, que tot i així no farien cap gràcia si caiguessin des de l’alçada on estan situades. Segons que han indicat fonts coneixedores dels treballs, provisionalment s’ha ‘recosit’ la malla.

O dit d’una altra manera, en aquells punts on la xarxa s’ha bombat s’ha mirat de tensar les cordes per intentar ressituar-les al seu lloc. No obstant, i sense l’amenaça

ministre
El ministre d'Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, davant de la torre. Toni Solanelles

de temporal, s’haurà de repassar tota la xarxa protectora. En un primer moment, a l’inici de la tromba d’aigua i vent, s’ha tallat el trànsit a la zona i, posteriorment, s’ha reobert la circulació. Però després, davant el temor alimentat per la imatge que corria per les xarxes que tot plega podia desprendre’s s’ha decidit tallar el carrer i no corre riscos innecessaris.

 

Fins el ministre d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, el secretari d’Estat, Joan León, o el director de la policia, Jordi Moreno, s’han desplaçat fins a l’indret davant l’ensurt ocasionat i mentre patrulles de policia dirigien el trànsit impedint el pas cap aquells vorals i agents del servei de circulació d’Escaldes precintaven l’indret i activaven els protocols per intentar que tants vehicles com es pugui dels que estan estacionats a l’avinguda Nacions Unides a l’altura de l’edifici Terrasses d’Emprivat puguin ser retirats a la major brevetat.

Comentaris (4)

Trending