Somnolència al volant com a possible causa de l’accident mortal de Valls de Valira

La víctima és un andorrà de 49 anys bregat en mil i una batalles i que els darrers temps va estar processat per la seva vinculació amb el cas del ‘narcopís’ del carrer del Pui

Estat en què va quedar el vehicle després de l'accident.
Estat en què va quedar el vehicle després de l'accident. F. S. / VIURE ALS PIRINEUS

Els mossos d’esquadra consideren que la somnolència podria ser una de les causes que explicarien el sinistre mortal patit aquest dissabte al matí per un home andorrà de 49 anys a Valls de Valira. El cotxe en què circulava el malaurat conductor es va estimbar a la carretera vella, que discorre en alguns trams paral·lela a l’actual N-145. El sinistre es va donar a l’altura del quilòmetre 5,5 de l’esmentada via, en una zona on hi ha el riu i un revolt a dreta circulant de la Seu cap a Andorra.

La policia catalana, que va rebre l’avís del sinistre que acabaria sent mortal vuit minuts abans de les 11 del matí, avalua el fet que el conductor s’hagués adormit al volant com una de les possibilitats que l’haurien fet sortir de la via i estimbar-se barranc avall. Formalment, segons Trànsit, el vehicle circulava per l’N-145 direcció nord, és a dir, cap a Andorra. Però en aquell indret no es veu cap marca ni cap senyal que denoti que s’hagués pogut precipitar des de l’autovia avall.

L'accident ha tingut lloc a l'N-145.

Relacionat

Mor un conductor resident en un accident a Valls de Valira

També hi va haver embolic sobre la identitat o, almenys especialment, sobre l’edat del difunt, el qual inicialment es va indicar que tenia 58 anys. Després d’anar indagant, els agents dels mossos van poder recuperar documentació del conductor -el cotxe, que va quedar inicialment bolcat i molt malmès estava matriculat al Principat- i establir que la veritable edat del difunt eren 49 anys. Efectivament, el malaurat conductor és un andorrà nascut el 1972.

Bregat en mil i una batalles, el difunt va viure l’esclat de la pandèmia des del centre penitenciari, on va estar ingressat durant uns quants mesos, de fet un any llarg, per la seva vinculació amb el cas del narcopís del carrer del Pui. Hores d’ara encara no se sap quan el fèretre amb les restes del difunt, que romanen a l’Institut Anatòmic i Forense de Lleida, serà traslladat cap al Principat.

Comentaris (14)

Trending