Segueix en estat crític la dona ferida en l’accident de Bassella

Mercè Pascual viatjava d’acompanyant en el Volkswagen Tiguan conduït per la seva parella, l’arquitecte Arnau Fríguls, que va perdre la vida arran del xoc frontal

L'helicòpter sanitari esperant per endur-se la ferida del cotxe andorrà, que es veu molt parcialment a la dreta.
L'helicòpter sanitari esperant per endur-se la ferida del cotxe andorrà, que es veu molt parcialment a la dreta.

La dona ferida en l’accident doblement mortal que hi va haver aquest dissabte al matí a la C-14, al terme municipal de Bassella, continua en situació crítica i debatent-se entre la vida i la mort a l’UCI de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, on va ser traslladada en helicòpter després de ser rescatada de l’interior del Volkswagen Tiguan que conduïa la seva parella i que va resultar mort a l’acte després del violent impacte provocat per un cotxe matriculat a l’Estat espanyol i pilotat per un jove de 24 anys que també va perdre la vida.

Mercè Pascual, de 44 anys i responsable del departament d’Habitatge ara encartat en el ministeri de Territori, viatjava d’acompanyant en el Tiguan andorrà conduït per la seva parella, l’arquitecte Arnau Fríguls Francitorra, de 43 anys. Originaris tots dos del Baix Camp i establerts des de fa anys professionalment al Principat, anaven cap a la seva zona d’origen quan es van veure sorpresos pel vehicle espanyol que feia estona que estava fent, aparentment, avançaments imprudents tot fent cas omís a una doble línia continua que hauria hagut de respectar.

El comú d’Escaldes va mostrar aquest dissabte a través de les xarxes socials el seu condol per la mort de Fríguls, que havia treballat fa més d’una dècada al departament d’urbanisme de la corporació.

Abans d’impactar contra el Volkswagen Tiguan de Fríguls i Pascual, les imprudències del jove conductor que va acabar morint també a l’acte van fer que altres conductors, alguns d’ells del Principat, haguessin d’esquivar el vehicle espanyol, que de retruc, i arran de l’impacte frontal entre els quilòmetres 128 i 128,5 de la C-14, també va afectar un tercer turisme i un autobús d’Andbus on hi viatjaven el conductor i dos guies que anaven cap a Barcelona a recollir un grup de turistes alemanys.

El punt on hi va haver la col·lisió és un dels trams negres de la xarxa viària catalana i, especialment, de la província de Lleida. De fet, en una zona de corbes i canvis de rasant molt accentuats, fa temps que s’hi havia instal·lat un radar de tram que encara avui dia no ha estat activat, tal i com han denunciat les darreres hores les alcaldesses tant de Bassella com de Vilanova de l’Aguda, els dos municipis que tenen terme en aquell indret.

El comú d’Escaldes va mostrar aquest dissabte a través de les xarxes socials el seu condol per la mort de Fríguls, que havia treballat fa més d’una dècada al departament d’urbanisme de la corporació. L’arquitecte estava ben considerat pels seus companys de professió, que a mida que han conegut el malaurat traspàs s’han commocionat. A banda de treballar al Principat, també ho feia a Catalunya i de més jove havia estat enrolat en la modalitat ‘freestyle’ d’esquí.

Comentaris

Trending