Un segon robatori, ara al coll d’Ordino, posa en alerta la policia

Els investigadors consideren que els autors serien els mateixos del furt detectat a Encamp i analitzen si es poden tractar d’unes accions prospectives o n’aniran apareixent més

Una imatge d'arxiu de l'edifici on hi hauria hagut el furt.
Una imatge d'arxiu de l'edifici on hi hauria hagut el furt. ARXIU

El furt amb força detectat divendres passat en un pis del carrer Hort de Godí d’Encamp no va ser aïllat. Tampoc no es pot parlar, almenys per ara, d’una onada de robatoris. Però el que està clar és que una altra acció delictiva de la mateixa naturalesa ara descobert en un habitatge del coll d’Ordino, al cantó ordinenc, ha posat en alerta la policia, que estaria mirant d’obtenir detalls que puguin portar als autors dels dos cops.

Segons les fonts consultades, no hi ha cap dubte que els investigadors consideren que un robatori i l’altre serien fruit de l’acció de les mateixes persones. Ara, el que cal veure si són dues accions prospectives o aniran apareixent més domicilis oberts de forma delictiva. Hi ha bandes que preparen el terreny amb actuacions semi-aïllades per comprovar des del nivell econòmic dels llocs on entren fins a l’eventual reacció policial abans de decidir actuar amb més intensitat o contundència.

Per ara, tot plegat està en l’aire i a priori no hi ha pistes clares per esbrinar els responsables dels dos furts amb força. Hi ha dues coses, almenys, que semblen clares també: de cap dels dos domicilis fins ara afectats no s’han endut grans coses. De fet, en l’àtic envaït del coll d’Ordino, tot i remogut, no hauria desaparegut pràcticament res o, directament, res. De l’altra banda, els investigadors tenen clar que els assaltants tindrien un cert professionalisme. Però només un cert.

Una imatge d'arxiu del carrer Hort de Godí d'Encamp.

Relacionat

Investiguen un robatori en un pis d’Encamp amb la sospita que n’hi pot haver més d’afectats

En els dos casos s’hauria fet saltar el pany amb certa contundència. Però alhora sense manies. Les bandes més professionals solen col·locar el pany a lloc per no aixecar suspicàcies a no ser que realment s’hagi d’entrar en aquell domicili i es descobreixi, llavors sí fàcilment, l’actuació delictiva. Tant el domicili d’Encamp com el d’Ordino haurien aparegut amb el pany per terra i força remenats. En els dos casos, aparentment, s’hauria anat a cercar diners o joies i poca cosa haurien trobat. Són habitatges ocupats per treballadors.

La policia segueix a l’espera de si apareixen nous casos que permetin haver de posar el crit al cel o es tracta només d’un parell d’accions que tot i que interconnectades entre elles, no tinguin massa rellevància. Això sí, en principi es pensa que els autors serien persones que haurien vingut al Principat de forma expressa per dur a terme aquests fets delictius. I no es descarta que ja hagin marxat. Però no hi ha res clar.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending