‘Professionals del furt’ que vénen una vegada i una altra a fer ‘turisme’ al Principat

La Batllia ordena l’expulsió -de nou- d’un súbdit georgià amb antecedents per endur-se mercaderies de diferents establiments del país, especialment al Pas, i que dijous va provar d’entrar a Andorra pel Baladrà com a mínim en dues ocasions tot i tenir-ho prohibit

Una imatge d'arxiu de controls al Baladrà.
Una imatge d'arxiu de controls al Baladrà. ARXIU / SFGA

La Batllia ha decretat les darreres hores una nova expulsió -a la propera que se l’enxampi entrarà a la Comella sí o sí- a un súbdit georgià que va ser enxampat dijous al vespre al bell mig del Pas de la Casa després que agents destinats al lloc fronterer franco-andorrà haguessin d’encetar una mena de persecució per poder detenir l’home, de 32 anys, i que ja tenia antecedents al país per haver robat mercaderia diversa.

De fet, seria un dels malauradament força ciutadans de països de l’Est que habitualment en aquest cas residents a França solen cometre petits robatoris per introduir al mercat negre des de tabac a perfums passant per altres productes. I els investigadors estan convençuts que dijous a la nit tenia intenció d’arribar al Principat per mirar de fer alguna actuació delictiva durant el cap de setmana. Aquest divendres a la tarda, després de passar a disposició judicial, i una vegada decretada l’expulsió, l’home va ser acompanyat de nou a la frontera franco-andorrana.

L’ara expulsat de nou va ser detectat dijous a la tarda un primer cop. Mirava d’entrar amb un col·lega amb vehicle. Se li va denegar l’entrada. Hores després, i amb paciència, van acabar pitjant l’accelerador i es van colar territori andorrà avall. La policia va sortir al seu darrere i ja dins del nucli urbà del Pas de la Casa se’ls va aconseguir frenar. I a partir d’aquí es van fer els tràmits ordinaris que van concloure amb la nova expulsió.

Comentaris

Trending