Preocupació i temor al centre històric d’Andorra la Vella pel comportament violent d’un conegut veí

La policia controla un home amb clars símptomes d’embriaguesa i que duia amagat a la roba un ganivet de grans dimensions però acaba descartant detenir-lo

Policies en una intervenció recent al centre històric en què el veí del que es queixen altres residents ja hi estava implicat.
Policies en una intervenció recent al centre històric en què el veí del que es queixen altres residents ja hi estava implicat. ARXIU

Al nucli històric d’Andorra la Vella hi ha entre por i preocupació pel comportament que fa temps que té, i que les darreres setmanes ha anat a més, un veí de la zona. En poques setmanes, per acció directa o indirecta d’aquest ciutadà, força conegut, la policia ha hagut de fer diverses actuacions al barri vell de la capital. La nit de dimarts a dimecres, els agents van haver d’acudir a la zona arran d’una trucada d’ell mateix. I després d’escorcollar-lo li van localitzar entre la roba un ganivet de grans dimensions.

Com que presentava un alt nivell d’embriaguesa, els uniformats van traslladar l’home al centre hospitalari per tal que fos tractat adequadament. Hauria estat justament l’alcoholització d’aquest home el que l’alteraria. I sol ser així de forma habitual. Cada vegada que hi ha batussa amb aquest home pel mig la motivació seria la mateixa, segons han explicat altres veïns de la zona, que han assegurat que serè, es tracta d’un ciutadà normal.

Darrerament fins i tot s’enfronta amb altres veïns, que hores d’ara demanen una actuació de les autoritats i alguna mesura de prevenció atès que hi ha el temor que n’acabi succeint alguna de grossa

El darrer incident s’hauria iniciat passada la mitjanit de dimarts a dimecres. El propi veí hauria trucat a la policia després que hores abans se l’hagués buscant atès que deambulava suposadament per la zona amb un bastó i picant contres les façanes. Llavors no se’l va trobar. Més tard, sí. La preocupació de l’home era que presumptament un policia fora de servei l’havia pegat. Òbviament, no hi havia res d’això. El que havia succeït és que, justament, un funcionari fora de servei havia procedit a separar l’afectat i un altre home que s’estaven barallant.

Vist l’estat que presentava l’home, alterat, se’l va escorcollar i se li va trobar un ganivet de grans dimensions. Com que l’estat etílic que presentava era important, se’l va traslladar a l’hospital on se’l va tenir en observació fins dimecres al matí. Llavors se’l va dur al despatx central de la policia on se li va prendre declaració sense que en cap moment ho fos en règim de detingut. De fet, finalment es va desestimar detenir-lo i se’l va deixar marxar sense més.

Tot plegat ha causat estupor alhora que preocupació, malestar i por en altres veïns de la zona que veuen com tot sovint, de nit, l’home provoca altercats al centre històric. Darrerament fins i tot s’enfronta amb altres veïns, que hores d’ara demanen una actuació de les autoritats i alguna mesura de prevenció atès que hi ha el temor que n’acabi succeint alguna de grossa. Més encara una vegada ha transcendit que el controlat portava el ganivet i no se sap quines intencions hauria pogut tenir amb ell.

Comentaris (9)

Trending