La pastilla que es desfeia al got de les noies d’Escaldes podria ser una droga sintètica estimulant

L’anàlisi d’orina feta a l’única jove que va fer un glop del vas abans de ser conscients totes dues que hi havia quelcom dins el líquid va donar negatiu i ara cal esperar els resultats de l’analítica de sang

Dues pastilles de Yaba en una imatge d'arxiu.
Dues pastilles de Yaba en una imatge d'arxiu. ARXIU

La pastilla que es desfeia en el cul de beguda que quedava en el got que compartien les dues noies que la matinada de dilluns a dimarts van acudir al Punt Lila de la festa major d’Escaldes alertant d’una possible intoxicació química podria correspondre a una droga sintètica estimulant, no submissiva. En tot cas, tot està pendent dels resultats de les analítiques de sang a l’única jove que va arribar a beure d’aquell vas i del reactiu que es fes al recipient per mirar de saber de què podria estar composada la píndola en qüestió.

La policia espera que durant les properes hores o dies es pugui aclarir tot plegat. Però davant les suposades punxades que hi va haver l’any passat a la festa major de Sant Julià també per sotmetre persones i que tot va quedar en no-res, es treballa amb absoluta discreció. Amb tot, fonts properes al ministeri de Salut que han tingut accés a una part de la informació amb què es treballa, han explicat que a ull nu era evident que hi havia una pastilla que s’estava fonent amb la poca quantitat de beguda, un ‘cubata’ aparentment, que restava al got.

Gots plens en una festa.

Relacionat

Investiguen si s’haurien posat substàncies químiques en les begudes de dues noies a Escaldes

La pastilla en qüestió era de color vermell i els primers indicis apunten a la possibilitat, que els resultats de les analítiques hauran de confirmar o descartar del tot, que pogués tractar-se de ‘Yaba’, una droga sintètica formada per una mescla de metanfetamina i cafeïna que originària de l’Àsia ha estat fent furor almenys un temps als Estats Units. La droga en qüestió és més perillosa del que sembla i produeix una reacció estimulant, excitant, no pas de submissió com es podria especular.

La pastilla en qüestió era de color vermell i els primers indicis apunten a la possibilitat, que els resultats de les analítiques hauran de confirmar o descartar del tot, que pogués tractar-se de ‘Yaba’, una droga sintètica formada per una mescla de metanfetamina i cafeïna

Com s’ha dit, caldria esperar als resultats totals de les analítiques. Les proves només es van fer a una de les noies, perquè la segona, en veure al fons del got la pastilla desfent-se, ja no va ingerir res. Cap de les dues no es trobava malament per la beguda i, en tot cas, presentaven un quadre de tensió i nervis producte del moment que les va fer anar al Punt Lila de manera força cridanera, amb la qual cosa més enllà dels integrants de la Creu Roja que atenien a l’espai i les persones que van assistir-les posteriorment, altres persones van poder ser testimoni de l’escena a quarts de quatre de la matinada de dimarts.

Els resultats de les analítiques d’orina que s’haurien fet a la jove que va arribar a fer un glop de la beguda, segons que han assegurat les fonts properes a Salut consultades, haurien donat negatiu. Certament, tampoc no hauria tingut la noia temps d’absorbir gran cosa. Per això serà crucial el resultat de l’anàlisi en sang. No consta que la jove, d’uns 20 anys com la seva companya i d’Escaldes, hagi sofert cap malestar ni anomalia posterior a la ingesta de la beguda.

Les dues noies, com altres joves, van estar consumint begudes durant bona part de la nit en el marc d’una de les activitats nocturnes de la festa major escaldenca. I des de la barra de la zona de l’aparcament dels Veedors es té clar que se’ls va sevir beguda en més d’una ocasió. Ara bé, ningú no té clar -si les noies han explicat aquest element no ha transcendit- d’on va sortir el vas on hi havia la pastilla i molt poca quantitat de líquid. I si els hi va passar algú o van decidir aprofitar un cul de beguda abandonat. Però sembla de sentit comú que si el got hagués estat ple, la pastilla hauria tingut temps de desfer-se tota. I, en canvi, amb un sol glop n’hi va haver prou com per poder observar sense dubtes la presència de la pastilla que no estava dissolta en la seva totalitat ni de bon tros.

Comentaris (1)

Trending