Investiguen si s’haurien posat substàncies químiques en les begudes de dues noies a Escaldes

Les dues joves, d’uns 20 anys, van acudir al Punt Lila de la festa major d’Escaldes ben entrada la matinada de dimarts, i ara la policia està a l’espera de les analítiques que es van fer a les suposades afectades i als gots i les restes líquides que poguessin contenir

T

T. Solanelles / A. Sanjuan

Comentaris

Gots plens en una festa.
Gots plens en una festa. ARXIU

La policia està a l’espera de saber els resultats de les analítiques a què es van sotmetre, la matinada de dimarts, dues joves d’uns 20 anys que vers 2/4 de 4 de l’esmentada matinada van acudir al Punt Lila de la festa major d’Escaldes per advertir que tenien sospites que se’ls havia posat alguna substància química en la beguda. Automàticament la Creu Roja, que gestiona l’esmentat punt de suport al combat de qualsevol tipus de violència, va mobilitzar el cos d’ordre.

Les noies van explicar que no havien vist ningú que els hagués pogut posar la suposada substància dins dels gots. Però sí que després d’ingerir la beguda haurien tingut algun símptoma estrany alhora que, sempre segons les fonts policials consultades, havien vist en la beguda una mena de pòsit o pols que els va fer mal pensar. Els funcionaris de policia haurien anotat l’explicació de les joves, que per ara no haurien formalitzat encara la denúncia -també és cert que tant dimarts com avui dimecres és festiu a Escaldes i les persones que habitualment tramiten aquestes actuacions al cos policial fan festa- i haurien acompanyat les noies al centre hospitalari.

punt lila creu roja
Membres de la Creu Roja en el punt lila d'Escaldes.

Allí els serveis mèdics, segons que ha avançat AndorraDifusió, haurien procedit a fer una analítiques molt específiques per a les quals es necessitaran més de dos dies en rebre els resultats. La policia també disposa dels gots, dels quals algunes restes del líquid ingerit probablement s’haurien requerit, per si mai cal fer alguna prova més.

Durant el tradicional Ball de Santa Anna, un dels plats forts de la festa major escaldenca, la cònsol major, Rosa Gili, ha assegurat estar al cas del fet i de l’actuació policial, que és qui està fent totes les indagacions pertinents. “Com a comú no tenim massa a actuació a fer”, ha recordat la mandatària comunal que sí que ha indicat que “lamentem aquests fets” i espera que, si es confirma que hi va haver un intent de submissió química, “es trobin els culpables”.

Comentaris (5)

Trending