Els mossos detenen una persona i desmantellen una macroplantació de marihuana a Coll de Nargó

Hi havia 4.394 plantes en diferents estadis de creixement i distribuïdes en dues feixes en una zona boscosa que comptava amb un campament i un assecador

La plantació de marihuana.
La plantació de marihuana. MOSSOS D'ESQUADRA

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home, de 29 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. La detenció és resultat d'una investigació oberta durant el mes de maig després de tenir indicis de l'existència d'una macroplantació de marihuana amagada en una zona boscosa de l'Alt Urgell. Després d'unes setmanes de treball policial es va aconseguir ubicar-la al terme municipal de Coll de Nargó (Alt Urgell).

Els mossos que es van fer càrrec de la investigació van realitzar una sèrie d'aproximacions discretes per poder determinar els límits de l'explotació i identificar les persones que estarien al seu càrrec. Un cop recollides les dades suficients dimarts es va organitzar un dispositiu integrat per efectius del grup d'investigació, seguretat ciutadana i equips de l'ARRO.

230824 NdP 121 RPP Els Mossos d'Esquadra desmantellen una plantació amb 4.000 plantes de marihuana a l'Alt Urgell 1
Croquis de com estava muntada sobre el terreny tota la infraestructura.

Els agents van localitzar una macroplantació de 4.394 plantes en diferents estadis de creixement i distribuïdes en dues feixes. També van comprovar que havien modificat una riera per abastir-se d’aigua i emmagatzemar-la en dues basses que havien construït. D’aquesta manera tenien garantit el reg de manera permanent.

A 100 metres de la plantació van trobar un campament on vivien les persones que cuidaven i vigilaven les plantes. En aquesta zona, on havien habilitat una zona de dormitori i una altra de cuina, van detenir un dels responsables. A més, a uns 200 metres havien habilitat un assecador. En aquesta zona es van intervenir 12 kg de cabdells de marihuana en procés d’assecament.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Amb aquest operatiu s’ha desmantellat una de les plantacions de marihuana més grans que s’han detectat a les comarques pirinenques. El detingut passarà aquest dimecres a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Seu d’Urgell.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending