Marques i més robatoris constatats en un intens treball dels lladres a Príncep Benlloch

En alguns habitatges de l’avinguda de la capital, d’on en algun cas s’han endut caixes fortes senceres, hi han aparegut senyals que mostrarien que es tracta d’una banda organitzada i sense cap vinculació al país

Un dels llocs afectats pel tall d'aigua.
Un dels llocs afectats pel tall d'aigua. Pilar Candel

Cada dia que passa, robatoris nous que es constaten. Que no vol dir que s’hagin acabat de cometre. Són les ‘troballes’ que fan els ocupants dels pisos després de dies o setmanes fora de casa. És el que té el temps de vacances. Aquest dijous s’han anotat, almenys, un robatori més a l’avinguda Príncep Benlloch d’Andorra la Vella i un altre a Encamp, a la zona del Pedral. A més, en l’esmentat vial de la capital s’haurien detectat marques en diferents edificis, senyal que s’està davant d’una banda organitzada amb nul·la vinculació al país.

Els investigadors de la policia tenen feina llarga. A banda del treball de camp per allí on es constata o se sospita que han passat els lladres, llavors, a mesura que es detecten nous casos, cal mirar de fer encaixar les peces en el trencaclosques del calendari. Ni en el cas de Príncep Benlloch ni en el d’Encamp no es tractaria d’accions realitzades el darrer cap de setmana. El d’Encamp, potser l’anterior. El de la capital, probablement abans hi tot.

Una imatge de l'edifici on s'haurien detectat almenys dos furts aquest cap de setmana.

Relacionat

Més furts, ara a Santa Coloma, evidencien que els lladres volen ‘fer l’agost’ al Principat

I és que a l’avinguda d’Andorra la Vella -en una zona que enganya, en alguns dels pisos on els lladres han actuat hi ha més ‘nivell’ del que el barri aparentment indica o indicava-, els desconeguts que fa setmanes que actuen hi haurien fet un intens treball de camp i una feina més que notable. De fet, en un dels edificis assaltats, haurien entrat com a mínim en dos àtics. I almenys d’un d’ells se’n van endur directament una caixa forta sencera.

És probable que el personal del grup delictiu vagi rotant per complicar més una eventual identificació dels investigadors; uns deixen feina feta per als altres 

Alhora, s’han trobat senyals. Per ara, no han transcendit més detalls d’aquestes marques. Són elements molt importants en el marc de la investigació i atès els indicis o elements de prova que s’han anat recollint fins ara. Sí que és clar que, o bé indiquen que en aquell indret ja s’hi ha actuat -per bé o per mal-, o és una mostra, un ‘xivato’, per controlar si els habitatges estan ocupats o no ho estan. Probablement la feina de preparació la fan uns membres de la banda, i l’accés posterior, uns altres.

En qualsevol cas, es tractaria d’una banda mínimament organitzada, probablement amb individus que procedeixen de l’Europa de l’Est -que no vol dir que hi resideixin encara-, i que segurament entren i surten del territori andorrà cada vegada que duen a terme una acció. És probable que el personal del grup delictiu vagi rotant per complicar més una eventual identificació dels investigadors.

Hores d’ara, a aquesta banda, ja se li podrien atribuir entre dotze i quinze furts amb força consumats. Però malauradament es té clar que n’aniran apareixent els popers dies ni en el cas eventual que haguessin ja decidit abandonar el Principat com a lloc per dur a terme les seves actuacions delictives. Com a mínim haurien actuat a Encamp, a Escaldes, a Santa Coloma i a la zona de l’avinguda Príncep Benlloch, a Andorra la Vella. La cònsol de la capital, Conxita Marsol, es mostrava aquest dijous que més aviat que tard s'acabarà contrlant els intrusos gràcies a la feina de la policia i a la col·laboració ciutadana.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending