La família i les ONG que impulsaven la recerca de Joel Mont en confirmen la localització sense vida

Científicament i judicialment caldrà que la necròpsia que es farà les properes hores confirmi la identitat de l’home de 32 anys, que se’l trobava a faltar des del 15 d’agost i que aquest dissabte se cercava en una batuda; la roba, el rellotge i els tatuatges haurien permès reconèixer-lo

El malaurat Joel Mont Montero.
El malaurat Joel Mont Montero.

La batuda activada aquest matí a l’entorn de Blanes, la localitat costanera on els darrers temps vivia el jove andorrà Joel Mont Montero amb la seva mare, ha permès malauradament localitzar un cadàver que per la roba i el rellotge que duia i pels tatuatges que presentava en algunes parts del cos els familiars donen per fet que es tracta del desaparegut. SOS Desaparecidos, una de les entitats que va difondre la desaparició de Mont, de 32 anys, i la Plataforma Adonay, que promovia la cerca, també han confirmat la troballa del jove cercat malgrat que judicialment i científicament caldrà que la identitat la certifiqui la necròpsia que es farà en les properes hores.

Familiars i amics de Joel Mont, conjuntament amb la Plataforma Adonay, havien organitzat per aquest cap de setmana una batuda per diversos indrets de l’entorn de Blanes i, també, d’altres localitats properes tant de la comarca de la Selva (Tossa de Mar i Lloret) com del Maresme (Calella o Malgrat de Mar, per exemple). Després de posar en marxa la recerca, no ha passat gaire estona quan un petit grup de persones -entre les quals hi havia una familiar directa del desaparegut- han localitzat un cadàver en avançat estat de descomposició en una zona boscosa als afores de Blanes.

joel mont desactiva
Anunci de la desactivació de la cerca i confirmació de la troballa.

Segons que han confirmat fonts dels mossos d’esquadra, a 2/4 d’11 del matí han rebut l’alerta de la troballa del cadàver i, automàticament, dotacions d’aquest cos, davant del qual la mare del jove havia presentat el 15 d’agost una denúncia per desaparició, s’han activat per acudir al lloc de la localització i posar en marxa el protocol d’actuació per aquests casos, com ara la comitiva judicial encarregada de fer l’aixecament del cadàver. En la batuda no hi havia representació de cap cos de seguretat. Eren familiars, amics, coneguts i voluntaris els que feien la recerca.

Fonts de l’entorn familiar només han coincidit a dir a l’Altaveu que la batuda “ha anat fatal” i les fonts policíaques consultades han assegurat que malgrat que tot portava a pensar que el cadàver localitzat corresponia al del jove andorrà desaparegut, legalment fins que no es facin els estudis forenses corresponents i una necròpsia complerta no es podrà confirmar oficialment que el cos en qüestió és el de Joel Mont. La família i SOS Desaparecidos, però, ho donen per fet. I la desolació envaïa tots plegats.

El cartell de la batuda que s'està difonent.

Relacionat

Munten una batuda a Blanes per buscar durant el cap de setmana l’andorrà desaparegut

Inicialment s’ha assegurat que el cadàver no presentava indicis de criminalitat, però també aquest extrem s’haurà d’acabar d’oficialitzar amb l’autòpsia i altres complements forenses que es facin. L’estat del cos no permetia veure segons què. Per tant, per establir les causes de la mort és decisiva la feina que hauran de fer els forenses de l’institut de medicina legal de Girona, on ha estat traslladat el cadàver. El cos s’ha trobat a prop d’una caseta abandonada en una zona boscosa als afores de la urbanització denominada Residencial Blanes.

Una vegada activats, els investigadors dels mossos han estat fent una inspecció ocular de l’entorn d’on ha aparegut el cadàver per mirar d’avaluar i trobar elements que ajudin a resoldre les circumstàncies en què s’hauria produït la defunció. L'autòpsia haurà de determinar també des de quan era mort el jove. No s’ha localitzat, com a mínim aquest dissabte, la gossa negra que acompanyava Joel Mont l’últim cop que se’l va veure amb vida.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending