Investiguen un incendi en un pis d’Encamp per si hagués pogut ser provocat

El foc, amb diversos punts d’iniciació, sortosament no ha causat danys personals i tampoc no ha provocat danys materials de rellevància

Una imatge de l'edifici on hi ha hagut l'incendi.
Una imatge de l'edifici on hi ha hagut l'incendi. Gabriel Pérez

Els experts en incendis de la policia, amb el suport d’agents de bombers, s’han mobilitzat aquesta tarda per intentar aclarir l’origen d’un incendi en un pis a l’avinguda Joan Martí d’Encamp. Sortosament, el foc ha pogut ser extingit fins i tot abans que arribessin els agents del cos de salvament, i els danys causats per les flames han estat molt lleus. A nivell personal, no hi ha hagut cap afectació. Però els bombers han vist elements anòmals i s’ha activat el procediment per intentar determinar si es tractava d’un fet provocat.

Els fets han passat poc després de les 2 de la tarda. Els agents del cos de bombers han trobat un arbre de Nadal que havia cremat. No obstant això, i una vegada assegurada totalment l’extinció de les flames i ventilat l’habitatge, sense que els danys materials fossin tampoc importants, s’ha procedit a repassar tot plegat. En aquest punt ha estat quan s’han detectat diversos punts de suposada iniciació de les flames, sense cap relació ni lògica aparent entre ells.

Una vegada descartada, en principi, la causació elèctrica, i vista la manca de relació entre els diferents punts d’inici del foc, s’ha iniciat una investigació el resultat de la qual hores d’ara es desconeix. Fonts veïnals han restat importància als fets tot i reconèixer que hi havia elements, en el comportament d’alguns dels ocupants de l’habitatge, que feien témer als investigadors la possibilitat de la voluntarietat en l’origen del foc. Però també haurien estat els mateixos ocupants del domicili que haurien apagat inicialment les flames.

Comentaris

Trending