Investigació entre bombers i Indústria per la forta olor en una pleta d’Ordino

Per segon cop en dues setmanes, el cos de salvament es va haver de desplaçar al lloc alertats pels veïns, tot i que s’ha determinat que l’origen no són gasos ni res que pugui suposar un risc, més enllà de la incomoditat, important, per la pudor

Un camió de bombers.
Un camió de bombers. ARXIU

Els bombers i el departament d’Indústria estan fent el seguiment a les olors que s’han detectat els darrers dies a la pleta del Mollasos, a Ordino. Divendres, el cos de salvament va intervenir davant la preocupació dels veïns, que ja havien viscut un episodi similar fa dues setmanes. Ara, s’està investigant d’on pot provenir, tot i que s’ha descartat que sigui provocat per un gas o per algun element que suposi un risc per als residents.

Per això, i tal com han remarcat les fonts consultades per Altaveu, l’actuació dels bombers “no està tancada”. I no es clourà fins que, ara sí, es pugui esbrinar d’on procedeix la forta i desagradable olor que va provocar l’avís dels veïns el passat divendres. Era, de fet, el segon cop en dues setmanes.

Efectius del cos es van desplaçar a la pleta. Es van fer les pertinents anàlisis amb reactius que haurien d’haver permès detectar, si és que hi havia, gasos que poguessin ser perillosos. Cap d’ells va activar-se. Per tant, es va comprovar que l’olor, a priori, no havia de suposar cap risc per als veïns.

Tot i això, i vist la reiteració, s’ha optat per continuar la investigació i per avisar el departament d’Indústria perquè els seus tècnics investiguin. En principi, es preveu que aquest dilluns es desplacin al lloc. S’opta per la precaució i per no deixar-ho estar perquè es considera que “cal esbrinar d’on pot venir”, malgrat que “no sembli res greu”.

Almenys dissabte, la situació es va tranquil·litzar. No es va tornar a detectar l’olor. Tot i això, s’està a l’espera de fer més actuacions per determinar quin pot ser l’element originador d’aquesta fortor que, cert, potser no és perillosa, però sí que suposa un inconvenient important per a la gent que viu a la pleta.

Etiquetes

Comentaris

Trending