S’intensifica la vigilància en detectar força activitat ‘fardellista’ en zones limítrofs amb França

Els duaners van controlar aquest dissabte a Arcalís dos homes algerians residents al país veí del nord que transportaven prop de 300 cartrons de tabac

Els camins que des d'Arinsal o Arcalís porten cap al lac de Soulcem és una de les rutes habituals.
Els camins que des d'Arinsal o Arcalís porten cap al lac de Soulcem és una de les rutes habituals. ARXIU

Els cossos de seguretat, i especialment els duaners, han intensificat els darrers dies la vigilància, sobretot en les zones limítrofes amb França en detectar un increment de la presència de persones que es dedicarien al transport il·lícit de tabac, al contraban. El bon temps, els preus del tabac en territori francès i la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia ‘faciliten’ l’activitat. Aquest dissabte els duaners haurien controlat dos presumptes contrabandistes.

Segons les fonts consultades, van ser controlats en una zona propera a Arcalís i després del corresponent registre del vehicle amb què es desplaçaven i de localitzar-hi, segons les fonts, un “important volum” de tabac, es va procedir a lliurar tant l’automòbil com el material comissat a la policia. També els dos homes controlats, tots dos d’origen algerià, residents a França i de 21 i 47 anys, van ser posats a disposició de l’autoritat policial, que va procedir a la seva detenció atenent al volum de tabac que duien.

Segons les fonts duaneres consultades, els homes portaven el tabac equivalent a gairebé set caixes -uns 300 cartrons- que tindrien un valor en xifres rodones de 10.000 euros. Habitualment els contrabandistes -les bandes d’algerians radicades al sud de França estan sent les més actives darrerament- van aplegant cartrons atès que els comerços no volen incórrer en cap irregularitat, ni tan sols en cap falta administrativa. I van comprant fins al màxim on permet la normativa.

El bon temps i el preu del tabac a França, més el fet que la pandèmia els ciutadans del sud de França no es mouen tant i, per tant, vénen menys a Andorra a fer les típiques visites d’anada i tornada per comprar essencialment tabac, fan que les xarxes organitzades mirin d’abastir aquest mercat. Per això vista l’activitat ‘fardellista’, els duaners estan incrementant les vigilàncies. Els camins que des d'Arinsal o Arcalís porten cap al lac de Soulcem és una de les rutes habituals.

Comentaris

Trending