Indústria i Comerç sancionen l’ocupant del pis origen del fum que va afectar un edifici a Escaldes

Suposadament, el llogater es dedicava a fer peces de fusta per vendre-les en mercats o similars sense tenir cap mena d’activitat regularitzada

Els bombers en l'edifici on van haver d'intervenir, divendres passat.
Els bombers en l'edifici on van haver d'intervenir, divendres passat. Toni Solanelles

Els departament d’Indústria i Comerç han obert els corresponents expedients sancionadors -que molt probablement acabaran en multa- a l’ocupant del pis de l’edifici de l’avinguda Copríncep de Gaulle en el qual divendres passat a la tarda hi va haver un incident que va obligar a intervenir els bombers. La fumera que es desprenia d’aquell habitatge, a la quarta planta, va posar al descobert una activitat del que es podria catalogar com a economia submergida. En no tenir regularitzada dita activitat, per aquí se’l sanciona.

Els fets van succeir divendres a mitja tarda. En un moment donat, l’escala de l’edifici es va omplir de fum i es va advertir els bombers avisant-los d’un possible incendi. Just la mitjanit anterior hi havia hagut un succés similar, en aquest cas en un pis de la segona planta, encara que es va resoldre ràpid i es va donar el fet com a causat per una mala instal·lació elèctrica d’una vitroceràmica i un forn. La incidència no va passar en aquella ocasió dels cables d’una cuina.

Encara que l’ocupant del pis, un resident de 34 anys, va negar que hi hagués res d’anòmal, no va posar problemes als agents perquè accedissin a les estances. I va ser aquí quan es va descobrir tot plegat

Divendres a la tarda, la fumera va atemorir alguns dels veïns. De seguida es va veure quin era l’immoble origen de tot plegat i cap allà es van traslladar els bombers. Encara que l’ocupant del pis, un resident de 34 anys, va negar que hi hagués res d’anòmal, no va posar problemes als agents perquè accedissin a les estances. I va ser aquí quan es va descobrir tot plegat. De fet, els bombers van poder constatar com sortia una mena de fum o vapor d’una de les cambres i allí hi havia una màquina làser a l’interior amb tot un seguit d’instrumental (tubs, humificador…).

La màquina làser l’ocupant va reconèixer que era una retalladora de fusta que feia servir per crear peces suposadament artesanals algunes de les quals tenia damunt mateix d’algunes de les habitacions, fins i tot etiquetades amb el preu de venda. Davant d’això, fins al lloc, a banda de tècnics de FEDA també s’hi van personar inspectors dels departaments de Comerç i d’Indústria per aixecar la corresponent acta i constatar que hi havia una activitat il·lícita i, en conseqüència, l’home serà sancionat. El fum que desprenia la màquina podia arribar a ser nociu per la mala ventilació que presentava l'estança en què estava ubicada.

Comentaris (5)

Trending