La guàrdia civil comissa prop de 18.000 euros en efectiu a un home que pretenia creuar la frontera

L’actuació es va dur a terme aquest dimecres a les 7 de la tarda i es va permetre continuar la marxa al controlat amb mil euros de supervivència

Una part dels diners comissats.
Una part dels diners comissats. guàrdia civil

Efectius de la unitat de delictes fiscals de la guàrdia civil sota la direcció de l’administrador de la Duana de l’Agència Tributària pertanyents a la secció duanera de la Farga de Moles han comissat les darreres hores 17.575 euros a un home que pretenia creuar la frontera en direcció a Espanya i que va ser controlat i acusat d’una infracció a la normativa sobre blanqueig de capitals. A l’home se’l va permetre continua la ruta amb el mínim de supervivència de tot just mil euros.

L’actuació fiscal es va dur a terme aquest dimecres a les 7 de la tarda. A aquesta hora, en el recinte duaner, procedent d'Andorra, hi va accedir un home, de 43 anys, i de nacionalitat espanyola, ocupant d'un vehicle marca Mercedes. Com a conseqüència d'un registre més minuciós del vehicle, es va trobar a l’interior una jaqueta propietat de l'infractor amb dos sobres que contenien la quantitat de 18.575 euros.

Un cop verificada la quantitat de diners pels agents a les dependències de l'Agència Tributària, i en presència de l'oficial de Viatgers, es va procedir a aixecar acta per la comissió d'una infracció a la normativa sobre blanqueig de capitals (Llei 10/2010 de Prevenció de Blanqueig de Capitals i Finançament del Terrorisme), en superar la quantitat que es regula en l'esmentada normativa.

L'infractor, continua el viatge amb 1.000 euros en concepte de ‘mínim de supervivència’, quedant la resta dipositat a la duana de la Farga de Moles, a disposició de la Comissió per a la Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d’Espanya.

Etiquetes

Comentaris

Trending