La guàrdia civil comissa més de 20.000 euros a la duana de Farga de Moles

Es van interceptar a un ciutadà d’origen rus però amb passaport de Malta que va intentar travessar la frontera sense declarar-los

Els diners comissats en l'operació.
Els diners comissats en l'operació. AT

La guàrdia civil va intervenir més de 20.000 euros en una actuació contra el blanqueig de capitals a la duana de Farga de Moles. Es van localitzar dins d’un vehicle que intentava travessar al frontera cap a Espanya. Al seu propietari se li va obrir una acta d’infracció de la normativa i només se’l va deixar continuar amb mil euros, la xifra que es considera el mínim de supervivència.

Els diners es van detectar aquest dilluns cap a les dues de la tarda. Agents del cos d’ordre van aturar un cotxe marca Mercedes que volia entrar a Espanya pel carril verd, que vol dir que els ocupants no tenen res a declarar. Se’l va aturar. Al seu interior hi viatjaven tres persones.

Un d’ells va admetre que duia 3.000 euros. Posteriorment, els agents van escorcollar el vehicle i a l’interior de les pertinences d’un dels ocupants van localitzar 21.450 euros. Es tracta d’un ciutadà d’origen rus i amb passaport de Malta, que responen a les inicials A.Y. i té 43 anys.

Es tracta d’una xifra superior a la que es pot passar per la frontera sense declarar. Per això, es va obrir una acta per la comissió d’una infracció a la normativa de blanqueig de capitals. Es van comissar la gran part dels diners. L’home només va poder continuar amb els mil euros de mínim de supervivència.

Comentaris

Trending