Gallardo atribueix a “episodis puntuals” els casos de curses de cotxes durant el confinament

El ministre afirma que “són pràctiques que no volem tolerar” i avança que en poques setmanes es presentarà una actualització del codi de circulació amb un enduriment de les sancions

Una de les curses va acabar amb un accident a la carretera de la Rabassa.
Una de les curses va acabar amb un accident a la carretera de la Rabassa. POLICIA D'ANDORRA

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha tret ferro a l’increment, les darreres setmanes -i especialment en moments del confinament- de les denúncies per curses entre cotxes d’alta cilindrada. Tot i que ha volgut deixar clar que es tracta de “practiques que no volem tolerar” des del Govern, ha apuntat que són “episodis puntuals”. Al mateix temps, ha avançat que en poques setmanes el ministeri d’Ordenament Territorial preveu tancar una revisió del codi de circulació que, entre altres mesures, inclourà una actualització -i en molts casos això vol dir enduriment- de les multes per conductes irregulars al volant.

 Al llarg de les setmanes de confinament, són diversos els incidents que, al llarg de la xarxa viària, han protagonitzat vehicles que circulaven a velocitats molt per sobre de la permesa. En alguns casos, fins i tot, fent curses entre ells. I, fins i tot, tenint algun accident com el que es va registrar a la carretera de la Rabassa. Aquestes actuacions han generat un important neguit entre la ciutadania.

Des del Govern, però, no es vol que l’alarma arribi més enllà del que, al seu entendre, pertoca. Gallardo ha deixat clar que aquests fets “no són la norma dels comportaments dels conductors del país” i ha defensat que “s’ha actuat amb celeritat per evitar que aquestes actuacions es reprodueixin”. El ministre entén que es tracta “d’episodis puntuals”.

De fet, fins i tot, ha trobat una causa a la situació. “El jovent ha passat tres mesos de confinament i no hi ha espais on es pugui gaudir de l’oci. Això, potser, els ha empès a aquests comportaments”, ha indicat. A la vegada, ha refermat que “s’ha hagut d’intervenir i aturar perquè no és una pràctica que es vulgui tolerar”.

Gallardo ha admès que, actualment, les sancions previstes per aquestes actuacions -300 euros- estan desfasades. Per això, ha recordat, s’està ultimant una actualització del codi de circulació. “Ordenament té previst presentar-la en les properes setmanes”, ha avançat. Al seu entendre, l’actual “en el seu dia era adaptat i modern, però amb el pas del temps, l’aparició de nous usos i nous comportaments fa que requereixi aquests canvis que són necessaris”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending