El frau de la paqueteria es trasllada ara als portals digitals de venda d’articles de segona mà

La policia ha rebut diverses denúncies de persones que volent vendre objectes s’han trobat com els suposats compradors els han acabat estafant

Rentadores de segona mà ofertades per Wallapop.
Rentadores de segona mà ofertades per Wallapop.

¿Recorden aquella estafa que feia que unes suposades empreses de transport de paquets trucaven a responsables d’empreses, també al Principat, i els demanaven que per poder rebre l’embalum que esperaven havia de satisfer un càrrec a traves d’una targeta de crèdit? Doncs fa  no fa, el frau s’ha estès ara als portals digitals especialitzats en la venda d’articles de segona mà. Tipus Wallapop o via Facebook. La policia ja ha rebut algunes denúncies per afectats a Andorra i alerta sobre la situació.

El cas és que les víctimes, en aquests fraus, són aquelles persones que miren de vendre material, objectes. Vostè oferta una rentadora en un portal d’aquests i li apareix un suposat comprador. Després dels respectius contactes, més o menys, el comprador continuarà interessat però li dirà que no pot venir ell a buscar la màquina. Que enviarà un transportista amb els diners corresponents. En un sobre. Si hi dóna la conformitat, a partir de llavors comencen els primers maldecaps.

Perquè és després quan el suposat comprador mateix o des d’un correu electrònic que simula un d’oficial de Wallapop o del portal que escaigui, li diran que el transportista els demana una assegurança però que se n’ha de fer càrrec el venedor. I que cal que li faci una transferència que ell compensarà posteriorment en efectiu quan acudeixin amb el sobre a recollir la rentadora. En fi, que d’entrada sembla que l’engany s’hagi de veure de tres hores lluny. Però més d’un i de dos han picat.

I un cop es fa una primera transferència, la insistència dels estafadors es multiplica. Per tant, molt de compte i assegurin bé la venda. I, posats a fer, també la compra. Si en fan alguna per aquesta via, és clar.

Etiquetes

Comentaris

Trending