La fiscalia vol decomissar 60.000 euros d'una herència per procedir del tràfic d'estupefaents

El punt clau és la detenció del titular del compte on hi ha els diners per tràfic de cocaïna quan intentava entrar als Estats Units

Diners decomissats en anteriors operacions
Diners decomissats en anteriors operacions

Diners lícits o il·lícits? Aquesta serà la qüestió que haurà de debatre el Tribunal de Corts després que la fiscalia hagi demanat decomissar 60.000 euros procedents d'un compte andorrà i que hauria d'haver passat als hereus de la persona difunta.

Pel fiscal, Alfons Alberca, està provat que procedeixen del tràfic d'estupefaents, concretament de cocaïna. En la seva exposició ha indicat que la persona en qüestió va ser detinguda el 1991 i, posteriorment, condemnada als Estats Units quan intentava introduir 50 grams de cocaïna al país nord-americà. En el transcurs del compliment de la seva condemna va fugir de la presó i es va refugiar a Mèxic on va se'l va localitzar anys més tard i on va acabar morint.

Per la seva part, el lletrat defensor, s'oposa totalment a què se'l quedi l'estat, ja que "no està provat que provinguin" d'aquesta activitat il·lícita. De fet, ha fet referència a la detenció del 1991 i que, per tant, no veia la relació que podia tenir "l'ingrés del 1994 amb el tràfic de cocaïna".

Curts, però concisos amb arguments totalment oposats i que deixen en mans de la fiscalia el destí d'aquesta quantitat de diners.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending